Fotografie Karla Augusty, malíře
Text dotazu
Vážený pane knihovníku,
mám jednu prosbu. Za naše město připravuji sborník osbností, sháním fotografii pana - Karel Augusta (*16.9.1883 Humpolec +7.2.1974 Prostějov) Malíř, profesor gymnázia v Prostějově, bratr Jaroslava Augusty. Bylo by možné poradit?
Odpověď
Dobrý den,
bohužel žádnou volně dostupnou fotografii Karla Augusty nemáme.
Jeho fotografii jsem našla pouze v této knize na skupinových fotografiích:
AUGUSTA, Jaroslav. Spomienky. 1. vyd. Bratislava : Vydav. Slovenskeho fondu vytvarnych umeni, 1962. 229 s.
Ještě bych se zkusila obrátit na Muzeum v Prostějově (https://muzeumpv.cz/), které v roce 2005 pořádalo výstavu jeho obrazů.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
10.04.2012 14:26
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu