Flexibilita pracovního trhu
Text dotazu
Dobrý den, mám už k dispozici poměrně velký seznam
literatury, ale velmi by mi pomohly další návrhy. V jedné z částí mé práce
řeším flexibilitu pracovního trhu (se zaměřením na numerickou flexibilitu)
a
její možný vliv/případně empiricky neprokázaný vliv jejího růstu/poklesu na
nezaměstnanost. Potřebovala bych tedy materiály, které bych pak mohla
vzájemně porovnat. Děkuji.
Odpověď
Níže je uvedena možná literatura pro zpracování vaší diplomové práce, i
když s otazníkem pokud jste uvedla, že máte již k dispozici poměrně velký
seznam pramenů.
Další prameny můžete dohledat v Souborném katalogu VŠE
(http://library.vse.cz) nebo v Jednotné informační bráně
(http://www.jib.cz/V?RN=448248646). Další možnosti: knihovna České národní
banky, Zastoupení Evropské komise - Evropský dům, knihovna (
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/eu_house/index_cs.htm, Ústřední
statistická knihovna Českého
statistického úřadu (http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/knihovna), CERGE
(
http://www.cerge-ei.cz/library/welcome-to-the-library), Výzkumný ústav
práce a sociálních věcí (http://www.vupsv.cz/).
Literatura:
Froy, Francesca: Breaking out of policy silos : doing more with less.
Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development, 2010.
Borochovská, Petra: Český trh práce ve světle konceptu flexicurity
[elektronický zdroj]. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v
Praze. Národohospodářská fakulta, 2008. - není volně dostupné
Cazes, Sandrine: Flexicurity : a relevant approach in Central and Eastern
Europe. Geneva : International Labour Office, 2007.
Duda, Václav: Koncept flexicurity na českém trhu práce [elektronický
zdroj]. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze.
Národohospodářská fakulta, 2006. - není volně dostupné
Internetové zdroje:
http://praha.vupsv.cz/Fulltext/vz_253.pdf
http://praha.vupsv.cz/Fulltext/uloha.pdf
http://www.equalcr.cz/files/clanky/910/analyza_flexibilni_formy_zamestnavani_v_CR.pdf
http://kvalitazivota.vubp.cz/prispevky/flexibilita_jeji_vyhody_i_problemy-svobodova.pdf
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/zamestnanost_nezamestnanost_prace
http://portal.mpsv.cz/
http://www.cnb.cz/cs/index.html
http://www.oecd.org/home/0,2987,en_2649_201185_1_1_1_1_1,00.html
http://www.ilo.org/global/lang--en/index.htm
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/news/110118_cs.htm
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/eurostat/home/
http://www.nvf.cz/rozvoj_lz/dokumenty/flexicurity.pdf
http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=102&langId=en
http://www.epravo.cz/top/clanky/system-flexicurity-po-cesku-drobny-postreh-z-praxe-63161.html
http://www.voxeu.org/index.php?q=node/6332
http://samba.fsv.cuni.cz/~kotrusov/Social%20Policy/Seminars/Seminar%203/Seminar%203%20-%20text%201.pdf
http://www.economix.org/Flexicurity%20in%20Germany.pdf
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
14.06.2011 10:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu