Financování volebních kampaní politických stran ve volbách do PSP ČR v 2017, literatura
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda byste mi byli ochotní poradit s literaturou na téma mé diplomové práce "Financování volebních kampaní politických stran ve volbách do PSP ČR v 2017", předem děkuji za odpověď. Níže uvedu předpokládanou strukturu teoretické části práce a budu rád, pokud mi budete schopni pomoci s prameny k těmto 3 kapitolám.
- 1. Teorie financování a politické strany (literatura k: báze, principy, cíle financování PS + financování volebních kampaní (zákon)
- 2. Podoby financování politických stran v České republice (literatura k: státní a soukromé financování)
- 3. Financování volebních kampaní v roce 2017 (podle čeho financovaly jednotlivé strany - př. reklamy, pronájem) - zde bych potřeboval výkazy o financování volebních kampaní zpracované a zveřejněné stranami, podařilo se mi dohledat od Top 09, ale potřebuji pokud možno všechny zastoupené v parlamentu.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
tento dotaz je již spíše na vypracování rešerše, kterou jste si u nás už zadal. Vaše upřesnění přidáme k zadání. Počítejte ovšem s tím, že literatura bude spíše obecnější, než že by se týkala konkrétních stran či roků. Disponujeme pouze knihovními katalogy, z nichž čerpáme. Jakmile bude vaše rešerše hotová, dostanete upozornění emailem.
Pro začátek by se vám mohlo např. toto:
Říha, Michal. Právo křičet: k oprávnění státu zasahovat do volební soutěže v judikatuře soudů. Právník, 2016, 155(10), s. 885-894.ISSN 0231-6625. Dostupné také z: https://kramerius.lib.cas.cz/client/handle/uuid:0cafaa58-f280-4498-bf15-c8666e1c24d3.
Financing democracy: funding of political parties and election campaigns and the risk of policy capture. Paris: OECD, [2016], ©2016. 207 stran. OECD public governance reviews.ISBN 978-92-64-24944-8. Dostupné také z: http://dx.doi.org/10.1787/9789264249455-en.
Eibl, Otto a kol. Volby do Poslanecké sněmovny v roce 2017. 1. vydání. Brno: Centrum pro studium demokracie a kultury, 2019. 287 stran. Politologická řada; svazek č. 74.ISBN 978-80-7325-476-6.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
04.02.2020 13:46
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu