Financování školství v ČR
Text dotazu
Píši bakalářskou práci na téma Financování
školství v ČR. V jaké literatuře mohu čerpat informace? Již pracuji s
publikací Veřejná správa a finance.
Odpověď
Dobrý den,
zasílám seznam možných zdrojů k tématu vaší práce. Další zdroje je možné hledat v Souborném katalogu VŠE na adrese https://knihovna.vse.cz/, v Souborném katalogu ČR na adrese https://aleph.nkp.cz/cze/skc, nebo prostřednictvím portálu Knihovny https://www.knihovny.cz/.
Literatura:
Ochrana, František: Veřejný sektor a veřejné finance :  financování nepodnikatelských a podnikatelských aktivit. Praha : Grada, 2010. ISBN 978-80-247-3228-2 (brož.)
Nahodil, František: Veřejné finance v České republice. Praha : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2009. ISBN 978-80-7380-162-5 (brož.).
Peková Jitka, Jaroslav Pilný, Veřejná správa a finance veřejného sektoru, Praha, ASPI,2002
Urbánek V.: Financování vysokého školství, Nakladatelství Oeconomica, Praha 2007, ISBN 978-80-245-1313-3.
Tetřevová L.: Financování projektů, Professional Publishing, 2006, ISBN 80-86946-09-6
Červenka Miroslav, Soustava veřejných rozpočtů, Praha: Legas 2009, ISBN 978-80-87212-11-0
Závěrečné práce:
Nejsou volně dostupné
Dosedělová, Radka: Financování základního školství v ČR. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Neprašová, Tereza: Financování základního školství v ČR. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta financí a účetnictví, 2008
Hrachovcová, Lucie: Financování v regionálním školství v České republice. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Šabatková, Eva: Financování veřejných vysokých škol, konkrétně investičních projektů. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rúfusová, Markéta: Systém financování školství v ČR a jeho vývoj. Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011.
Právní normy:
Úplné znění zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). In Sbírka zákonů, Česká republika. 2008, částka 103, s. 4826-4904.
Zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách
Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách
Zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě
Internetové zdroje:
https://is.muni.cz/th/90802/esf_b/Bakalarska_prace_Kralova_Jana__Financovani_skolstvi_v_CR.pdf
https://is.muni.cz/th/99479/esf_m/DP_Horakova_Lucie__99479_.pdf
https://sberdat.uiv.cz/rozcestnik/
https://www.npmk.cz/
https://www.msmt.cz/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
18.01.2012 14:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu