Finanční zdraví, bonita, rating
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o vysvětlení rozdílu v pojmech finanční zdraví,
bonita a rating - vše ve vztahu k obci, popř. vás požádat, zda byste mne
mohli odkázat na relevantní literaturu.
Odpověď
Finanční zdraví = rentabilita + likvidita
=  uspokojivá finanční situace
Za finančně zdravý podnik je možné považovat takový podnik, který je v
danou chvíli perspektivně schopen naplňovat smysl své existence.
Valach, Josef: Finanční řízení podniku. Praha, Ekopress 1999. ISBN
80-86119-21-1 (brož.)
Bonita - odráží míru schopností, možností nebo kvalit. Ve finančnictví
charakterizuje schopnost dlužníka dostát svým finančním závazkům.
Žák, Milan: Velká ekonomická encyklopedie. Praha, Linde 2002. ISBN
80-7201-381-5 (váz.)
Wikipedie
Rating = nezávislé hodnocení různých subjektů a jejich přibližné srovnání.
Nejčastěji se hovoří o úvěrovém ratingu, který vyjadřuje důvěryhodnost
dlužníka  nebo cenného papíru, a který udělují ratingové agentury.
Vinš, P.: Rating. Praha, Beck 2005.ISBN 80-7179-807-X (brož.)
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.04.2012 08:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu