filozofie jazyka - otázky bilingvnosti
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla jsem se, prosím, zeptat, zda byste mi mohli doporučit nějaké zdroje k tématu filozofie jazyka - otázky bilingvnosti.
Mnohokrát děkuji,
Odpověď
Dobrý den,
filozofii jazyka se věnuje celá řada knih a článků. Konkrétně k bilingvnosti se nám ovšem nepodařilo nalézt žádný článek ani publikaci.
O filozofii jazyka pojednávají níže uvedené publikace (výběr - Online katalog Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ):
* Základní pojmy filosofie jazyka a mysli. 1. vyd. Nymburk : O.P.S., 2007. ISBN 978-80-903773-3-2.
* BERAN, Ondřej. Náš jazyk, můj svět : Wittgenstein, Husserl a Heidegger - vzájemná setkávání a míjení. 1. vyd. Praha : Filosofia, 2010. ISBN 978-80-7007-335-3.
* MARVAN, Tomáš. Otázka významu : cesty analytické filosofie jazyka. 1. vyd. Praha : Togga ve spolupráci s Filozofickou fakultou Univerzity Karlovy v Praze, 2010. ISBN 978-80-87258-33-0.
* RITTER, Martin. Filosofie jazyka Waltera Benjamina. 1. vyd. Praha : Filosofia, 2009. ISBN 978-80-7007-301-8.
* FIALA, Jiří. Analytická filosofie. 1. vyd. Praha : O.P.S. ; Plzeň : Západočeská univerzita, 2000- (3 sv.)
* GELLNER, Ernest André. Jazyk a samota : Wittgenstein, Malinowski a habsburské dilema. 1. vyd. Brno : Centrum pro studium demokracie a kultury, 2005. ISBN 80-7325-055-1.
Další vhodnou literaturu k tématu můžete dohledat v následujících zdrojích:
Knihy (časopisy):
* Online katalog Národní knihovny: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* Souborný katalog ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc  (* Souborný katalog ČR -
Seriály: http://aleph.nkp.cz/cze/skcp
(zahraniční)
* Academic Complete - ebrary (licencovaná databáze dostupná i přes vzdálený přístup uživatelům Národní knihovny ČR)
* OCLC - WorldCat (licencovaná databáze dostupná i přes vzdálený přístup uživatelům Národní knihovny ČR)
Články
* ANL - Články v českých novinách, časopisech a sbornících:
http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* licencované článkové databáze - pro uživatele Národní knihovny ČR jsou dostupné následující databáze:
https://www.nkp.cz/katalogy-a-db
Většina z nich je přístupná i přes vzálený přístup:
https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/vzdaleny-pristup.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.01.2011 13:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu