filosofické školy buddhismu
Text dotazu
Dobrý den prosím o nějaké informace ohledně filosofických škol buddhismu, jde mi o základní přehled starých i mahajánových škol.
Odpověď
Dobrý den,
přehled buddhistických škol najdete v základních příručkách, doporučujeme:
Lexikon východní moudrosti : buddhismus, hinduismus, taoismus, zen / [z němčiny přeložil Jan Filipský ... et al.]. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Votobia ; Praha : Victoria Publishing, 1996. -- 565 s. : il. ; 27 cm
- zde lze vyjít od hesla buddhismus, kde najdete odkazy k dalším heslům;
Malá encyklopedie buddhismu / Vladimír Miltner. -- 2. vyd., V Libri 1.. -- Praha : Libri, 2002. -- 287 s. : il. ; 21 cm
- zde lze vyjít od hesla školy, popř. se řídit předchozí publikací.
V Národní knihovně je k dispozici dále například:
Encyclopedia of Buddhism / Robert E. Buswell, editor in chief. -- New York : Macmillan Reference USA, c2004. -- 2 sv. : il. (některé barev.), mapy ; 29 cm
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
28.11.2007 10:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu