filmový představitel Švejka
Text dotazu
Přeji hezký den.Jak se jmunuje herec narozen 4.10.1880 hrál Švejka a zemřel v roce 1928. Děkuji
Odpověď
Dobry den, herec, ktereho mate na mysli, se jmenuje Karel Noll. Narodil se 4.11.1880 a zemrel 29.2.1928. Svejka hral ve filmu rezisera Karla Lamace podle scenare Vaclava Wassermana v roce 1926.
Zdroj: HODIK, Milan - LANDA, Pavel: Encyklopedie pro milovniky Svejka s mnoha vyobrazenimi. Pro pokrocile ctenare. Praha: Academia, 1999. D. 2. S.325
Dalsi zdroj - odkazy na webovych strankach:
http://www.cyranos.ch/spnoll-d.htm
http://www.libri.cz/databaze/kdo20/search.php?zp=11&name=Noll+Karel
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
07.02.2008 15:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu