film Tvář pod maskou
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat,zda je možné někde
najít dobovou recenzi k českému filmu Tvář pod maskou s Josefem Kemrem z
roku 1970. Současně bych mě zajímalo, zda byl film v 70. letech umístěn do
trezoru. Děkuji a přeji hezký den
Odpověď
Dobrý den,
výběrová tištěná článková bibliografie "Články v českých časopisech" (1970,1971) a kniha "Český hraný film IV (1961 - 1970)" uvádějí následují bibliografické záznamy k filmu "Tvář pod maskou" (premiéra 8.1.1971):
* (Cvoci - tak se jmenuje...). Záběr 2, 1969, č. 20 (4.10.), s. 6.
* OA (Oldřich Adamec). Od zlaté mušle ke Cvokům. Záběr 2. 1969, č. 20 (4.10.), s. 7.
* Otakar Brůna. Zložiť l´udskú masku. Film a divadlo 14, 1970, č. 9 (29.4.), s. 18-19. (recenze)
* Tvář pod maskou. Film a doba 16, 1970, č. 5, s. 274 - 277. (komentář)
* (FI). Tvář pod maskou. Filmový přehled 1971, č. 1 (8.1.), nestr. (anotace, obsah)
* EH (Hepnerová, Eva). Lidé pod maskami. Svobodné slovo, 26.2.1971, s. 4. (recenze)
Další zmínky o filmu a plný text některých výše zmíněných článků (plné texty ovšem pouze z počítačů konkrétní instituce - periodika a články stále podléhají autorskému zákonu) můžete dohledat v:
* systému Kramerius Národní knihovny ČR: http://kramerius.nkp.cz/
* systému Kramerius Národního filmového archivu:
http://kramerius.nfa.cz:8081/kramerius/Welcome.do
Pracovní scénáře k filmu jsou uloženy ve fondu Národního filmového archivu - viz Online katalog Národního filmového archivu: http://arl.nfa.cz:8080/i2/i2.entry.cls?ictx=nfa&language=2
Použitá literatura:
* Články v českých časopisech. Praha: Státní knihovna ČSR, 1975.
* Český hraný film = Czech feature film. IV. díl (1961 - 1970). Praha : Národní filmový archiv, 2004, ISBN 80-7004-115-3.
O tom, že by byl film zařazen mezi "trezorové" filmy jsme zmínku ve výše uvedených zdrojích nenalezli.
Jednoznačnou odpověď by Vám ovšem mohli poskytnout pracovníci knihovny Národního filmového archivu: http://www.nfa.cz/knihovna.html
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.05.2011 07:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu