festivaly reklamy
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych požádala o pomoc při zpracování mé ročníkové práce na téma: Festivaly reklamy, k němuž bohužel nemohu najít vhodnou literaturu, ze které bych mohla čerpat. Ráda bych tedy využila vaše znalosti a orientaci a poprosila vás o pomoc při vyhledání vhodných zdrojů. Předem Vám velmi děkuji a budu čekat na Vaši odpověď.
Odpověď
Dobrý den, nejvíce informací k reklamním festivalům naleznete zejména v článcích z periodik a pak také v internetových zdrojích. V katalozích knihoven jsme totiž nenalezli žádnou monografickou publikaci, která by se tomuto tématu věnovala. Několik dokumentů jsme sice vyhledali v souborném katalogu WorldCat (placený přístup v rámci databáze OCLC FirstSearch, volně dostupná verze na http://www.worldcat.org), ale jedná se nejčastěji o sborníky z konkrétních festivalů, přehledy vítězů apod., tyto dokumenty budou také s největší pravděpodobností těžko dostupné na našem území.
Pro vyhledání článků můžete použít databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), jedná se o bibliografickou databázi, neobsahuje tedy plné texty. Několik článků jsme vybrali na ukázku, další si můžete vyhledat zadáním reklam? and festival? do pole Všechny údaje.
-- Vajnerová, Ivana. Bubnování na českou počest. In: Strategie. ISSN 1210-3756. Č. 12 (199812), s. 44-45
* Zlatý buben '98 (Mezin. festival) (Portorož 1998)
* marketing * reklama a propagace * reklamní festivaly * reklamní agentury
* ocenění * televizní reklama * tisková inzerce * Slovinsko * r. 1998
-- Cannes Lions '97: Neúspěch ČR. In: Strategie. ISSN 1210-3756. Č. 8 (199708), s. 40-41
* Canes Lions '97 (Mezin.festival reklamy) (Cannes 1997)
* marketing * reklama a propagace * reklamní soutěže * festivaly * Francie
* r. 1997
-- Cannes - to jsou tři velké události v jedné : Roger Hatchuel,prezident Mezinárodního festivalu reklamy v Cannes: Náš festival se letos stal nepřetržitým / Roger Hatchuel ; Vladimír Bystrov. In: Strategie. [Praha].
ISSN 1210-3756. Roč. 8, č. 27 (20010702), s. 12-13.
-- Festival CLIO letos počtyřicáté. In: Strategie. ISSN 1210-3756. Č. 3 (1999), s. 37
* prestižní přehlídky * r. 1999
-- Černý, Pavel. Festival pozlaceného štěstí. In: Týden. ISSN 1210-9940. Roč.
7, č. 28 (2000), s. 92-93
* reklama a propagace -- Francie -- r. 2000 * světové reklamní festivaly * r. 2000
-- Pokorný, Miroslav. Mezinárodní festival reklamy LIONS '94. In: Strategie.
ISSN 1210-3756. Č. 8 (199408), s. 20-22.
-- Mezinárodní festival reklamy LIONS '94 (Festival) (Cannnes
20.06.1994-25.06.1994)
* reklama a propagace * reklamní spoty * přehlídka * Francie * r. 1994
Další články je možné získat pomocí mediálních databází monitorujících zejména denní tisk, ale také některá odborná periodika, články jsou v těchto databázích k dispozici v plných textech. Jedná se např. o databázi Anopress nebo Newton IT, tyto databáze jsou dostupné pouze na základě předplatného, knihovny je zpřístupňují svým registrovaným uživatelům zdarma.
NK ČR nabízí přístup k databázi Anopress (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3#anopress), kterou je možné využívat pouze z počítačů v budově knihovny (např. ve studovně Referenčního centra - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_refc.htm)
na základě čtenářského průkazu.
Velké množství odkazů je možné najít i na internetu, z těch se potom můžete také "odrazit" k vyhledávání informací o konkrétních festivalech nejen na internetu, ale i ve výše uvedených článkových databázích:
*
http://www.lidovky.cz/v-praze-ma-vzniknout-novy-mezinarodni-festival-reklamy-p20-/ln-media.asp?c=A091002_180427_ln-media_jar
*
http://www.tyden.cz/rubriky/media/reklama/zacina-festival-reklamy-v-portorozi_83391.html
* http://www.designportal.cz/akce-vystavy/reklamni-festival-eurobest.html
* http://www.strategie.cz/scripts/detail.php?id=442950
* http://www.ct24.cz/media/56573-zlinsky-festival-reklamy-uvede-rekordnich-110-spotu/
* http://www.strategie.cz/scripts/detail.php?id=419153
Stránky reklamních festivalů:
Eurobest - http://www.eurobest.com/
Duhová kulička = Rainbow marble (Zlín) - http://www.duhovakulicka.cz/
Prague International Advertising Festival (PIAF) - http://www.piaf.cz/
Golden drum (Zlatý bubínek), Portorož (Slovinsko) - http://www.goldendrum.com/
Cannes Lions - http://www.canneslions.com/, http://en.wikipedia.org/wiki/Cannes_Lions_International_Advertising_Festival
Asia Pacific Advertising Festival - http://www.adfest.com/.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
16.12.2009 17:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu