Fénické náboženství
Text dotazu
Dobrý den, zajímalo by mě, v jakých knihách bych mohla nalézt informace o fénickém náboženství. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
o náboženských tradicích Féničanů se můžete dočíst především v knize:
* MOSCATI, Sabatino. Foiničané. 1. vyd. Praha : Orbis, 1975
Fénické náboženství je dále zmíněno též v:
* HELLER, Jan. Starověká náboženství : Náboženské systémy starého Egypta, Mezopotámie a Kenaanu. 2., nezm. vyd. Praha : Ústřední církevní nakladatelství, 1988
* KRAMER, Samuel Noah. Mytologie starověku : [Sborník]. 1. vyd. Praha : Orbis, 1977
* Encyklopedie starověkého Předního východu. 1. vyd. Praha: Libri, 1999. ISBN 80-85983-58-3 (váz.)
* RAWLINSON, George. Phoenicia: history of a civilization. London: I.B. Tauris, 2005. 356 s. ISBN 1-84511-019-6.
* BURIAN, Jan a OLIVA, Pavel. Civilizace starověkého Středomoří. 2. vydání. Praha: Arista Books, 2015. 2 svazky (770 stran, 5 nečíslovaných stran obrazových příloh). ISBN 978-80-87867-20-4.
* BURENHULT, Göran, ed. Velké civilizace: kultura a společnost starověku. Překlad Kateřina Černá. Vyd. 1. Praha: Argo, 2006. 463 s. Ilustrovaná historie lidstva. ISBN 80-7203-778-1.
Všechny výše zmíněné knihy jsou dostupné ve fondu Národní knihovny ČR: http://aleph22.nkp.cz/cze/nkc
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím  již zmíněného Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz .  Články  -  prostřednictvím databáze ANL: http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=anl
Zahraniční knihy a články k danému  tématu můžete nalézt prostřednictvím online licencovaných databází  (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ). Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím zmíněného katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org. Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/.
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2017 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu