Feldwebeldiensttuer
Text dotazu
Dobrý den, co prosím česky odpovídá služebnímu označení z 1. sv. války "Feldwebeldiensttuer". Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pojem ""Diensttier" označuje v doslovném překladu "služební zvíře", tedy zpravidla koně či mulu, na jehož užití měl voják, v tomto případě poddůstojník v hodnosti šikovatele, nárok. V případě uvedeného "Feldwebeldiensttier" lze pojem přeložit jako služební zvíře šikovatele.
Použité zdroje
Dienst-Reglement für das kaiserlich-königliche Heer.. Dritter Theil, Infanterie und Jägertruppe, A-10, c /. [von Österreichisch-Ungarische Wehrmacht]. 2. Auf. / Regl. vom 1876 Wien : Kaiserlich-königliche Hof- und Staatsdruckerei, 1889.
Dienst-Reglement für das k. k. Heer.. II. Theil, A., Persönliche und specielle Vorschriften. Für die Infanterie und Jäger. Wien : Kaiserlich-königliche Hof- und Staatsdruckerei, 1869. xiii, 62 s.
Dienst-Reglement für die kaiserliche königliche Infanterie.. Erster Theil. Wien : Kaiserlich-königliche Hof- und Staatsdruckerei, 1807. 244 s.
Dienst-Reglement für die kaiserlich-königliche Kavallerie.. Erster Theil. Wien : Kaiserlich-königliche Hof- und Staatsdruckerei, 1860. xlii, 361 s. : tab.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
13.04.2016 12:58
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu