feldwebel Marko Piatkowski
Text dotazu
Dobrý deň, hladám informácie o Markowi Piatkowskom, ktorý slúžil u 7 pluku v Plzni ako šikovatel, feldwebel u c.k. armády v rokoch 1880 - 1920
Odpověď
Dobrý den,
v dobovém tisku jsme dohledali tyto krátké zprávy:
Lokal- und Provinzial-Nachrichten: Auszeichnungen bei der Landwehr [...Feldwebel Marko Piatkowski]. Pilsner Tagblatt. 1908, Jg. 9, Nr. 227 (18. 8), s. 7.
zdroj: digitální knihovna Rakouské národní knihovny ANNO (AustriaN Newspapers Online)
Změna držebností v Plzni za červen 1915 [Marko a Františka Piatkovský v Plzni koupili od Jana ...]. Český denník. 1915, roč. 4, č. 189 (9.7.), s. 7. ISSN 1801-2620.
zdroj: digitální knihovna Kramerius SVK PK
Besitzwechsel […kaufte von Marko und Franziska Piatkowski das Haus]. Pilsner Tagblatt. 1916, Jg. 17, Nr. 231 (21.8.), s. 4.
Doporučujeme obrátit se na archivy, např. Státní oblastní archiv v Plzni (http://www.soaplzen.cz).
Odkazujeme na fond v pražském Vojenském historickém archivu: Vojenský historický archiv - 7. zeměbranecký pěší pluk /7
Landwehrinfanterieregiment (http://www.badatelna.eu/fond/160508).
Dále informace o o 7. Zeměbraneckém pěším pluku naleznete na Internetu – např. :
http://www.kk8lir.cz/lir-nr-7-plzen-pilsen
http://forum.valka.cz/topic/view/48390/Zemebranecky-pesi-pluk-c-7
https://archives.cendari.dariah.eu/index.php/7-zemebranecky-pesi-pluk-7-landwehrinfanterieregiment
dále je možno využít dotaz na:
http://vojenstvi.cz/vasedotazy_118.htm
Použité zdroje
katalogy SVK PK a katalogy souborné, regionální databáze (články z regionálních periodik a regionální osobnosti) Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje a regionální databáze Knihovny města Plzně, Česká národní bibliografie, bibliografická databáze Historického ústavu AV ČR, Anopress – plnotextová databáze článků z vybraných periodik od. r. 1996, portál Jednotná informační brána, zahraniční licencované databáze, digitální knihovna Kramerius NK ČR, Kramerius SVK PK, digitální knihovna Rakouské národní knihovny ANNO (AustriaN Newspapers Online), digitální studovna Ministerstva obrany ČR, Internet
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
24.07.2017 11:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu