Fauna a flora JV Asie
Text dotazu
Dobrý den, nikde nemohu najít nic o fauně a floře JV Asie, byl bych moc rád kdyby jste mi dokázali pomoci.
Odpověď
Dobrý den,
ani nám se bohužel nepodařilo nalézt mnoho zdrojů, které by pojednávaly přímo o flóře a fauně jihovýchodní Asie, snad by Vám mohly částečně pomoci následující publikace (záznamy viz elektronický katalog NK ČR -
http://aleph.nkp.cz/cze/nkc):
* ŠLÉGL, Jiří. Přes pralesy k ledovcům: fascinující svět tropických velehor čtyř kontinentů. Praha: Baset, 2006. 257 s. : barev. il., mapy ; 21 cm. ISBN
80-7340-081-2 (váz.)
* tropické lesy * fauna -- tropické oblasti * flóra -- tropické oblasti * Jižní Amerika -- vlastivěda * Afrika -- vlastivěda * Asie jihovýchodní -- vlastivěda * Oceánie -- vlastivěda * populárně-naučné publikace * cestopisy
* Zvířata Asie / napsal Jiří Felix, ilustroval Květoslav Hísek. Praha :
Aventinum, 1998. 77 s. : barevné il. ; 33 cm. (Zvířata pěti kontinentů).
ISBN 80-7151-034-3 (váz.)
* fauna -- Asie * živočichové -- Asie * obrazové publikace * populárně-naučné publikace
Dále cestopisné průvodce a také rozsáhlejší encyklopedie věnující se rostlinám a zvířatům celého světa, ve kterých budou jistě zahrnuty i druhy JV Asie:
* Jihovýchodní Asie - ostrovy : Brunej, Filipíny, Indonésie, Malajsie, Singapur, Východní Timur / Chris Rowthorn [et al. ; překlad Jana Pekárková].
Praha: Svojtka & Co., 2003. 524 s. : mapy, plány ; 19 cm. -- (Z řady průvodců Lonely Planet). ISBN 80-7237-486-9.
* Jihovýchodní Asie - pevnina : Kambodža, Laos, Myanma, Singapur, Thajsko, Vietnam / Joe Cummings ... [et al. ; překlad Jana Pekárková]. Praha: Svojtka & Co., 2003. 490 s.: mapy, plány; 19 cm. (Z řady průvodců Lonely Planet).
ISBN 80-7237-485-0.
* KATH, Andrea; BRAUN-LÜLLEMANN, Annette a Jörg. Thajsko: cestování a kultura, poznávání zvířat a rostlin. Praha: Baset, 2003. 279 s.: barev. il., mapy ; 20 cm. (Ze všech stran) (Průvodce přírodou). ISBN 80-86223-69-8.
* Velká encyklopedie zvířat / Éva Kiss Bitay ; [ilustroval] László Veres ; [z maďarského originálu ... přeložila Andrea Herblichová]. Praha : Brána, 2010. 160 s. : barev. il. ; 34 cm. ISBN 978-80-7243-488-6 (váz.)
* živočichové * fauna -- země světa * encyklopedie
* Zvíře : [obrazová encyklopedie živočichů všech kontinentů] / hlavní redaktor David Burnie ; [z anglického originálu ... přeložil Jiří Šmaha].
Praha : Knižní klub, 2009. 624 s. : barev. il., mapy ; 31 cm. ISBN
978-80-242-2595-1 (váz.)
* živočichové -- země světa * ekologie živočichů * zoogeografie -- země světa * encyklopedie
* Rostliny : [obrazová encyklopedie rostlin celého světa] / hlavní redaktorka Janet Marinelli ; [z anglického originálu ... přeložili Jiří Cibulka ... et al.]. V Praze : Knižní klub, 2006. -- 512 s. : barev. il., mapy, portréty ; 31 cm. ISBN 80-242-1579-9 (váz.).
* rostliny * fytogeografie * ekologie rostlin * encyklopedie
* Květiny a rostliny v přírodě : spolehlivý průvodce po více než 750 druzích planých rostlin světa : dokonale ilustrovaný více než 1700 odborně posouzenými botanickými kresbami, barevnými fotografiemi a mapami / Mick Lavelle ; [ilustrace Mike Atkinson ... et al. ; překlad Helena Kholová, Eva Horová]. Praha: Fortuna Libri, c2008. 256 s. : barev. il., mapy ; 31 cm.
(Světová encyklopedie). ISBN 978-80-7321-385-5 (váz.)
* rostliny * flóra * encyklopedie
Určité informace byste mohl získat také pomocí internetových odkazů:
http://www.asianplant.net/
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/556489/Southeast-Asia/52760/Plant-
life
http://www.britannica.com/EBchecked/topic/556489/Southeast-Asia/52761/Animal
-life
http://www.blueplanetbiomes.org/se_asian_rnfrst.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Southeast_Asia
http://www.ehow.com/list_6633236_plants-animals-found-southeast-asia.html
http://www.fao.org/docrep/010/ag132e/ag132e00.htm
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
20.09.2011 12:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu