faktory nezaměstnanosti
Text dotazu
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně mé
diplomové práce, kterou budu psát na téma Analýza faktorů determinujících
vývoj nezaměstnanosti v ČR se zaměřením na okres Děčín. Prosím Vás o radu
ohledně zahraniční literatury na toto téma, ze které bych mohla do své práce
čerpat. Ze zahraničních zdrojů mám prozatím pouze knihu Economics od
Samuelsona a Nordhause. Předem velice děkuji za Vaši laskavou odpověď a
přeji hezký zbytek dne.
Odpověď
Dobrý den,
pokud jde o zdroje Národní knihovny ČR, pro výběr literatury Vám do vyhledávacího formuláře (pole Předmět) elektronického katalogu NK ČR - báze NKC (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) doporučujeme zadat klíčová slova nezaměstnan? and česk? (znaménko"?" umožňuje zadaný výraz pravostranně rozšířit o libovolný počet znaků) a po zobrazení výsledků dotaz omezit na dokumenty v anglickém jazyce pomocí odkazu Zpřesnit nebo Filtrovat, kde si v rolovacím menu vyberte položku Kód jazyka dokumentu a vyplňte zkratku eng.
Získáte tak dokumenty v angličtině, které se v různé míře a z různých pohledů věnují problematice nezaměstnanosti v ČR.
Uvádíme několik příkladů nalezených záznamů:
* ŠTĚPÁNKOVÁ, Petra. Income maintenance policies, household characteristics and work incentives in the Czech Republic. Praha : Sociologický ústav AV ČR, 2001. 40 s. ; 29 cm. (Sociological papers ; SP 01:1). ISBN 80-85950-92-8.
* JURAJDA, Štěpán; TERRELL, Katherine. Regional unemployment and human capital in transition economies. Prague: CERGE-EI, 2007. 34 s. : il. ; 21 cm. (Working paper series, ISSN 1211-3298 ; 345). ISBN 978-80-7343-144-0 (Centrum pro ekonomický výzkum a doktorské studium UK : brož.). ISBN 978-80-7344-133-3 (Národohospodářský stav AV ČR : brož.).
* HUITFELDT, Henrik. Unemployment and labour market transitions in the Czech Republic : evidence from microdata. Uppsala: Uppsala University, 1998. 36 s. ; 25 cm. (Working paper series / Uppsala University, Department of Economics, ISSN 0284-2904 ; 1998:5).
Informace o možnosti výpůjčky nalezených dokumentů jsou v katalogu k dispozici pod ikonou Exempláře, předpokládáme, že většina z nich bude dostupná pouze k prezenčnímu studiu do studovny. Pokud jste registrovanou uživatelkou NK ČR, můžete si prostřednictvím katalogu knihy ke studiu rovnou objednat.
Registrovaní uživatelé NK ČR s platným čtenářským průkazem mohou rovněž využívat zahraniční licencované online databáze (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3 ), a to buď z počítačů NK ČR nebo přes vzdálený přístup (http://www.nkp.cz/pages/page.php3nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104) i mimo budovu knihovny. K přihlášení do vzdáleného přístupu slouží údaje na čtenářském průkazu. Tyto online zdroje nabízejí zejména články ze zahraničních periodik, často také včetně plného textu. K Vašemu tématu by mohly být vhodné např. databáze EBSCO - Academic Search Complete a Business Source Complete, dále databáze ScienceDirect, SpringerLINK nebo Web of Knowledge.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.10.2011 14:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu