F. Walter
Text dotazu
Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda nemáte nějakou zmínku o malíři F.Walterovi.
Odpověď
Dobrý den, nositelem jména F. Walter může být několik malířů. Pokud jde o malíře, který působil v Čechách, bude se jednat nejspíše o Floriána Waltera (1739 - 1810), malíře, který část svého života tvořil v Brně. Florián Walter je mimo jiné autorem například hlavního oltářního obrazu kostela v Karlově u Šilberka z roku 1794. Ve svém díle se však především věnoval miniaturám.
Dále se může jednat o malíře: Franze Waltera (1733 - 1804), miniaturistu, bratra Floriána Waltera. ; Franze Waltera (1755 - 1797), rytce a kreslíře; Fridricha Waltera (narozeného před r.1440), malíře. Lexikon malířů, ze kterého jsme čerpali, vyšel v roce 1942, může se tedy jednat i o malíře, který působil po roce 1942 či o regionálního malíře, který není v lexikonu umělců uveden. Pro dohledání konkrétního umělce tohoto jména bychom potřebovali znát další informace (např. období, ve kterém tvořil, národnost či umělecký styl jeho tvorby apod.).
Zdroje:
THIEME, U.; BACKER, F. Allgemeines Lexikon der bildenden Künstler von der Antike bis zur Gegenwart. Bd. XXXV., Waage - Wilhelmson. Leipzig : Wilhelm Engelmann, 1942.
TOMAN, P. Nový slovník československých výtvarných umělců. 2.díl. 3.značně rozšířené vyd. Praha : Rudolf Ryšavý a Tvar, 1950
Lexikon českých výtvarníků (databáze)
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.11.2007 16:05
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu