Starostové obce Paceřice v letech 1923 - 1960
Text dotazu
Dobrý den, existuje prosím nějaká historická kniha, která by evidovala vedení obcí? Konkrétně mi jde o starosty obce Paceřice v letech 1923 - 1960.
Odpověď
Dobrý den, odpovídáme na Váš dotaz, který jste nám poslal/a prostřednictvím služby PSK:
knihu, která by mapovala působení starostů v obci Paceřice v letech 1923 - 1960, jsme nenašli. Informace tohoto typu byste mohl nejspíš získat v  příslušném oblastním archivu, v muzeum nebo, a to s největší pravděpodobností, v kronikách obce. Doporučujeme obrátit se na tamní obecní úřad.
O obci Paceřovice vyšly např. následující publikace:
-HAVLÍČEK, Josef. Historie obce Paceřice. Praha: nákladem vlastním s podporou firmy URRACO s.r.o., 2007. Zde jsou mezi použitými prameny i odkazy na některé kroniky.
-HAVLÍČEK, Josef. Dějiny některých domů a rodů v Paceřicích a Kozicích. Praha: Nákladem vlastním s podporou firmy URRACO s.r.o., 2007.
-PAMĚTI sedláka Josefa Dlaska. Praha: Melantrich, 1941.
-KULÍŠKOVÁ, Alžběta. Zápisky sedláka Josefa Dlaska: Měl jsem nestálé štěstí. Turnov: Muzeum Českého ráje, 2015.
-HAVLÍČEK, Josef a kol. 140 let obecné školy v Paceřicích. Paceřice, 2012.
Zda v nich najdete přímo informace, které Vás zajímají, nevíme. Aspoň zmínky by mezi uvedenými jmény být mohly.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
13.06.2023 17:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu