Existuje český druhový název pro krasce s latinským názvem Buprestis splendens?
Text dotazu
Existuje český druhový název pro krasce s latinským názvem Buprestis splendens? Podařilo se mi najít pouze rodové jméno krasec. Srdečné díky za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
ověřili jsme v dostupných publikacích, zda se někde vyskytuje český druhový název pro krasce Buprestis splendens.
Bohužel ve všech publikacích je uveden jen latinský druhový název. Domníváme se, že se český druhový název pro tohoto brouka nepoužívá. Tento brouk je převážně v publikacích na našem území označován za vyhynulého.
Jednou z nejnovějších publikací, do které jsme zatím nemohli nahlédnout, protože ji nemáme k dispozici ve zdigitalizované podobě a kde by mohl být ev. druhový název uveden, je:
ZAHRADNÍK, Petr. Seznam brouků (Coleoptera) České republiky a Slovenska = Check-list of beetles (Coleoptera) of the Czech Republic and Slovakia. První vydání. Kostelec nad Černými lesy: Lesnická práce, [2017], C2017. 544 stran. ISBN 978-80-7458-092-5.
Pro ověření druhového názvu bychom si Vám dovolili ještě doporučit kontaktovat Český entomologický ústav: https://www.entu.cas.cz/kontakt/.
Zdroje:
*BÍLÝ, Svatopluk, Simona BRANTLOVÁ a Ivan HRDÝ. Krascovití =: Buprestidae. Praha: Academia, 1989. s. [32c]. ISBN 80-200-0030-5. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:c1d96f92-a77d-11e3-bb86-005056825209
*HORA, Jan et al. Legislativa EU a ochrana přírody. Praha: Česká společnost ornitologická, [1998]. s. 77. ISBN 80-87572-39-4. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:3073e6b0-5101-11e9-918e-5ef3fc9ae867
*KLETEČKA, Zdeněk. Krascovití (Buprestidae) v jižních Čechách =: Jewel beetles (Buprestidae) of South Bohemia. České Budějovice: Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích, 2009. s. [1a]. ISBN 978-80-87311-05-9. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:df63a720-46e3-11e7-9ad3-5ef3fc9ae867
*Vesmír: časopis pro šíření vědy přírodní, země- a národopisné. Praha: Václav F. Kumpošt, 11.06.2009, 88(6). s. 388. ISSN 0042-4544. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/uuid/uuid:99f40c80-8134-11e7-921c-5ef3fc9ae867
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
28.04.2020 19:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu