Evropská komise
Text dotazu
Dobrý den, píšu bakalářskou práci na téma Evropská komise (vývoj od vzniku Evropských společenství až po vyhlídky do budoucnosti). Zaměřuji se na problematiku Krize prázdné židle a celkové dosavadní proměny. Potřebovala bych poradit s odbornou literaturou, která se věnuje vyloženě Evropské komisi. Z jazyků preferuji češtinu a němčinu. Děkuji Vám za pomoc.
Odpověď
Dobrý den, jelikož materiálů týkajících se Vašeho tématu není mnoho, uvádíme kromě publikací v češtině a němčině také dokumenty v angličtině, které by Vám mohly pomoci. Kromě elektronického katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc) jsme vyhledávali také v Souborném katalogu ČR (http://sigma.nkp.cz/cze/skc), v článkové databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl), bohužel bez úspěchu, dále např. v Souborném katalogu Univerzity Karlovy (http://ckis.cuni.cz/) nebo Souborném katalogu VŠE (http://library.vse.cz/aleph/).
Z báze NKC:
1)  Die Europäische Kommission 1995-2000. Brüssel : EGKS, 1995. 49 s. : il. ; 21 cm. (Europäische Dokumentation). ISBN 92-826-9483-6 (brož.)
2) SCHMIDT, Susanne K. Liberalisierung in Europa : die Rolle der Europäischen Kommission. Frankfurt am Main : Campus, c1998. -- 403 s. ; 21 cm. ISBN 3-593-35971-5 (brož.)
3) The European commission, 1958-72 : history and memories / editor: Michel Dumoulin ; in collaboration with Marie-Thérèse Bitsch ... [et al.]. Luxembourg : European Communities, 2007. 626 s. : il., mapa ; 28 cm. ISBN 978-92-79-05494-5 (brož.)
Další informace by mohly být obsaženy v těchto dokumentech:
4) PLECHANOVOVÁ, Běla. Institucionální vývoj Evropské unie od Maastrichtské smlouvy k východnímu rozšíření : hledání rovnováhy mezi společenstvím a jeho členskými státy. V Praze : Karolinum, 2004. 355 s. : il. ; 21 cm. ISBN 80-246-0800-6 (brož.)
5) Vom Schuman-Plan zum Vertrag von Amsterdam : Entstehung und Zukunft der EU / Fritz Breuss, Gerhard Fink und  Stefan Griller (Hrsg.). Wien ; Springer, c2000. 360 s. : il. ; 23 cm. ISBN 3-211-83522-9 (brož.)
6) DUŠEK, Jiří. Historie a organizace Evropské unie. České Budějovice : Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2007. 343 s. : il. ; 25 cm. ISBN 978-80-86708-32-4 (brož.) ISBN 978-86708-32-4 (chyb.)
7) BLAIR, Alasdair. The European Union since 1945. London : Longman, 2005. 166 s. ; 24 cm. ISBN 0-582-42393-7 (brož.)
8) PITROVÁ, Markéta. Institucionální struktura Evropské unie. Brno : Masarykova univerzita, Mezinárodní politologický ústav, 1999. 111 s. : il. ; 20 cm. ISBN 80-210-2237-X (Masarykova univerzita : brož.)
Ze Souborného katalogu ČR (v záznamech je možné dohledat, která konkrétní knihovna má daný dokument ve fondu):
9) CINI, Michelle. The European Commission : leadership, organisation and culture in the EU administration. Manchester ; New York : Manchester University, 1996. 244 s. ISBN 0-7190-4148-1 (hb.). ISBN 0-7190-4149-X (pb.)
10) The European commission 2000-2005. Luxembourg : Office for official publications of the European communities, 1999. 49 s. : fotogr. ISBN 92-828-7359-5
11) NUGENT, Neill. The government and politics of the European Union. Houndmills : Palgrave Macmillan, 2006. 630 s. : il. ISBN 0-230-00002-9 (brož.). ISBN 0-230-00001-0(váz.)
12) NUGENT, Neill. The European commission. Basingstoke: Palgrave, 2001. 366 s. ; 23 cm. ISBN 0-333-58742-1 (váz.). ISBN 0-333-58743-X (brož.) ISBN 978-0-333-58743-0 (chyb.)
Z Centrálního katalogu UK:
13) DAVIGNON, Etienne. What future for the European commission? Brussells : Philip Morris Institute for Public Policy Research, 1995. 93 s.
Pro získání dalších pramenů k tématu můžete ještě kontaktovat Evropské dokumentační a informační středisko - http://eds.cuni.cz/ .
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2009 11:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu