evidence hajných na hájenkách
Text dotazu
Dobrý den.
Nevím kam se obrátit s dotazem, zda existuje pro Východní čechy - Poličsko evidence hajných, kteří provozovali toto řemeslo na různých hájenkách. Jedná se mi hlavně o dobu před sto lety, tedy kolem roku 1915 a to o hájenku na Blatině č.p.6 mezi Pustou Rybnou a Borovou u Poličky. V těch letech tam měl sloužit Jan Kučera s manželkou Aloisií roz. Balkovou a narodil se mu tam i snad syn František * 3.12.1915.
Potřeboval bych vědět o této rodině, hlavně o Janu co nejvíce informací. Budu vděčný za každou informaci.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám soupisu hajných ani dalších úředníků a zaměstnanců pracujících v lesnictví v dané lokalitě nepodařilo dopátrat. Borová spadala pod Poličku a Polička byla královským věnným městem. Nemá cenu tedy hledat v archivech šlechty. Zkusili jsme hledat v oblastním archivu východních Čech v Zámrsku, ale neúspěšně. Přesto Vám kontakt odesíláme jako dobrý zdroj pro další konzultaci při Vašem hledání: http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/  - kontakt na Státní oblastní archiv, nicméně správa archivu Lesů ČR nebyla doložena, viz.: http://vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/files/2016/03/SOAZAM_3_odd_seznam_fondu_2016-03-14.pdf
Dále se Vás dovolujeme odkázat na Archiv společnosti Lesy ČR http://www.lesycr.cz/odborne-rady/archiv-lesu-cr/Stranky/default.aspx , kde by Vám snad také mohli pomoci.
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2016 15:16
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu