Evaluace výuky na SŠ
Text dotazu
Dobrý den, prosím o doporučení literatury, kterou budu potřebovat k vypracování své bakalářské práce na téma: Evaluace výuky na SŠ. Mělo by se jednat o Obchodní akademii, kde budu popisovat především předmět ekonomie hodnocen z pohledu žáků i učitelů.
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Odpověď
Dobrý den,
níže uvádíme několik vybraných titulů k danému tématu:
* MILLER, Ivan a NĚMEJC, Karel. Evaluace ve vzdělávání: textová studijní opora. Vyd. 1. V Praze: Česká zemědělská univerzita v Praze, Institut vzdělávání a poradenství, 2014. 78 s. ISBN 978-80-213-2455-8.
* MICHEK, Stanislav. Kolegiální evaluace školy. Vyd. 1. Hradec Králové: Gaudeamus, 2014. 148 s. Recenzované monografie; 46. ISBN 978-80-7435-480-9.
* KLOOSTERMAN, Paul, GIEBEL, Kerstin a ŞENYUVA, Özgehan. T-Kit - Pedagogická evaluace v práci s mládeží: "ochutnat polévku". Praha: Dům zahraniční spolupráce, C2014. 118 s. T-Kit; č. 10. ISBN 978-80-87335-84-0.
* KRÁLOVÁ, Alena a kol. Teoretické aspekty racionalizace ekonomického vzdělávání: monografie. 1. vyd. Praha: Press21, 2014. 535 s. ISBN 978-80-905181-5-5.
* JANÍK, Tomáš et al. Kvalita (ve) vzdělávání: obsahově zaměřený přístup ke zkoumání a zlepšování výuky. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2013. 434 s. Syntézy výzkumu vzdělávání; sv. 1. ISBN 978-80-210-6349-5.
* KRPÁLEK, Pavel a KRPÁLKOVÁ-KRELOVÁ, Katarína. Didaktika ekonomických předmětů. Vyd. 1. Praha: Oeconomica, 2012. 183 s. Vysokoškolská učebnice. ISBN 978-80-245-1909-8.
* JANÍK, Tomáš a kol. Nástroje pro monitoring a evaluaci kvality výuky a kurikula. 1. vyd. Brno: Paido, 2010. 213 s. Pedagogický výzkum v teorii a praxi; sv. 20. ISBN 978-80-7315-209-3.
* SPAULDING, Dean T. Program evaluation in practice: core concepts and examples for discussion and analysis [online]. Second edition. San Francisco: Jossey-Bass, [2014] [cit. 2015-09-29]. ISBN 978-1-118-45021-5. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10839225.
* PATEL, Rambhai N. Educational evaluation: theory & practice [online]. Rev. ed. Mumbai [India]: Himalaya Pub. House, 2010 [cit. 2015-09-29]. Dostupné z: http://site.ebrary.com/lib/natl/Doc?id=10416118.
Další  vhodnou literaturu k tématu můžete dohledat v Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=nkc , Souborném katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=skc , Jednotné informační bráně: http://www.jib.cz/  či v dalších katalozích a databázích knihoven.
Zažádat též můžete o vypracování rešerše v knihovně, kterou navštěvujete či jiné knihovně v ČR (Pedagogická knihovna J.A. Komenského: http://www.npmk.cz/knihovna , podmínky vypracování rešerše v Národní knihovně ČR: http://www.nkp.cz/sluzby/reserse ).
S pozdravem
Lenka Válková
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.09.2015 15:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu