Etymologie slova svetr
Text dotazu
Dobrý den, prosím o zodpovězení následujícího dotazu - v našem fondu se nachází jen
Machek, Václav, 1894-1965. Etymologický slovník jazyka českého. Václav Machek. 3. vyd. Praha : Academia, 1971. 866 s.,
který heslo svetr neobsahuje.
Odpověď
Dobrý den,
slovo "svetr" bylo odvozeno z anglického slova "sweater" (svetr), to od "sweat" = potit se (pletená kazajka byla teplá).
Zdroj:
HOLUB, Josef. Stručný etymologický slovník jazyka českého : se zvláštním zřetelem k slovům kulturním a cizím. 1. vyd. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1967.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.04.2010 10:03
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu