Etologie slonů
Text dotazu
Dobrý den,
píšu závěrečnou práci na téma etologie slonů. Konkrétně se budu zabývat sloní skupinou v ZOO Praha a potřebovala bych proto najít tituly týkající se etologie slonů a historie chovu slonů v pražské ZOO.
Děkuji,
Králová
Odpověď
Dobrý den,
ke zmíněnému tématu jsme s kolegyní dohledaly následující:
BOBEK, Miroslav. Sloni pro Prahu, Praha pro slony : publikace vydaná u
příležitosti slavnostního otevření Údolí slonů při zahájení
82. sezony Zoo Praha v sobotu 30. března 2013. 1. vyd. - [Praha] :
Zoologická zahrada Praha, 2013. ISBN 978-80-85126-23-5
DENIS-Huot, Christine. Jaké je to být slonem. Zlín : Cupro, 2006. -
216 s. ISBN 80-86323-55-2
Masson, J. Moussaieff a McCarthy, Susan. Když sloni pláčou:
emocionální svět a citový život zvířat. Vyd. 2. V Praze: Rybka,
1999. 308 s. ISBN 80-86182-41-X.
Veselovský, Zdeněk. Sloni. Vyd. 2. Praha: Aventinum, 2004. 46 s. Svět
zvířat. ISBN 80-7151-243-5.
Wailly, Philippe de. Hovory se zvířaty: [důkazy lásky]. Vyd. 1. Praha:
Práh, 2005. 177 s. ISBN 80-7252-108-X.
Wilson, Edward O. Sociobiology. Cambridge : Harvard University Press,
1998. ISBN 0-674-81624-2
ŠÍŠA, Z. Historie chovu slonů v Zoologické zahradě v Praze. In: Gazella. Praha: Zoologická zahrada v Praze, 1993, s. 121-140. ISSN 80-85126-96-6.
Děkujeme za zaslání dotazu a přejeme příjemný den.
Použité zdroje
fond Městské knihovny v Praze
Obor
Biologické vědy
Okres
Praha
Knihovna
Městská knihovna v Praze
Datum zadání dotazu
29.09.2017 10:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu