etiketa východní Asie
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se Vás prosím zeptat na literaturu, která se týká etikety zemí východní Asie. Mohla bych poprosit o krátký seznam mnou požadované literatury, prosím? Nebo místo, kde bych ji měla hledat?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
služba ptejte se knihovny vyhledává dokumenty do plus mínus 5-6 záznamů literatury. Pokud bychom Vám dělali delší seznam, jedná se o rešeršní službu, což je služba placená a má určitá pravidla, více o rešeršních službách viz.:
http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Zběžným vyhledáváním, kdy jsme použili skutečně pouze klíčová slova: etika orient, se nám podařilo vyhledat tyto dokumenty:
* McGreal, Ian Philip , Filipský, Jan. Velké postavy východního myšlení : slovník myslitelů. V českém jazyce vyd. 1. Praha  : Prostor  , 1998. ISBN 80-85190-93-1 (váz.)
* Vochala, Jaromír. Konfucius v zrcadle Sebraných výroků. Vyd. 1. Praha: Academia, 2009. 534 s. Orient; sv. 3. ISBN 978-80-200-1695-9.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002010099&local_base=NKC ]
* Dvořák, Rudolf. Dějiny mravouky v Orientě. I, Konfucius. Praha: Dědictví Komenského, 1904. 118 s. Časové otázky a rozpravy pedagogické; sv. 8. Spisy "Dědictví Komenského"; č. 48.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001070839&local_base=SKC ]
* Englisch, Paul. Sittengeschichte des Orients. Berlin: Kiepenheuer, 1932 cop. 391 s.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002700750&local_base=SKC ]
* Chivu, Iulian. Homo moralis: mari paradigme etice şi etosul românesc. Bucureşti: Herald, 2008. 315 s. Logos. ISBN 978-973-111-034-9.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=003797910&local_base=SKC ]
* Začalová, Pavla. Zelená je barva islámu: islámská environmentální etika a její přesah do praxe. Nový Orient, 2008, 63(2), s. 2-5. ISSN 0029-5302.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001148273&local_base=ANL ]
* Holba, Jiří. Buddhismus a ekologická etika. Nový Orient, 2011, 66(2), s. 39-43. ISSN 0029-5302.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001420480&local_base=ANL ]
* Rukriglová, Dita. O zdravém způsobu života podle Maimonida. Nový Orient, 2000, 55(4), s. 139-140. ISSN 0029-5302.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000601689&local_base=ANL ]
Dále můžete ve výše uvedených databázích vyhledávat i Vy sama. Tj. zmíněné databáze ANL a SKC . Další báze včetně již zmíněných, které můžete využít najdete zde: http://aleph.nkp.cz/F/. Také můžete využít databázi Jednotná informační brána www.jib.cz.
Klíčová slova, která vás napadnou můžete také různě kombinovat v tzv. rozšířeném vyhledávání, které má téměř každá databáze k dispozici. Také můžete využívat tzv. zástupných znaků, jako je hvězdička či otazník. Stručný popis o nich najdete i na wikipedii viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Vyhled%C3%A1vac%C3%AD_oper%C3%A1tory či zde http://sprojekty.vse.cz/wp-content/uploads/2014/02/prirucka.pdf.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.11.2014 11:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu