etické kodexy v povolání
Text dotazu
Dobrý den, prosím o doporučení vhodné literatury ke zpracování magisterské práce na téma Etické kodexy v povolání - sociální práce, sociální služby. Za odpověď předem děkuji
Odpověď
Dobry den, eticky kodex definuje napr. odkaz
http://cs.wikipedia.org/wiki/Etick%C3%BD_kodex. Zabyva se jim i mnoho dalsich odkazu na internetu, napr.
http://www.csr-online.cz/Page.aspx?kodex,
http://www.spotrebitele.info/kodex/.
Kodex socialnich pracovniku, viz nize:
http://socialnirevue.cz/item/eticky-kodex-socialnich-pracovniku-ceske-republiky
Z knih ve fondu NK CR (elektronickeho katalogu NK CR (NKC) vybiram napr.
tyto zaznamy:
Vondráček, Lubomír
Co by měl vědet pacient / L. Vondráček. -- [Praha] : Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, 2002. -- 66 s. : formuláře ; 21 cm
ISBN (Brož.)
Název z obálky -- Terminologický slovník. -- Obsahuje bibliografické odkazy
Obsahujetéž: Etický kodex práv pacienta
* zdravotní péče -- Česko
* práva pacientů
* informační publikace
Hanuš, Herbert, 1934-
Vybrané kapitoly z lékařské psychologie / Herbert Hanuš a kolektiv. -- 1. vyd.. -- Praha : Karolinum, 1994. -- 125 s. ; 21 cm
ISBN 80-7066-913-6 (brož.) : Kč 47,00
750 výt.. -- Obsahuje bibliografie. -- Pro posluchače lékařské fakulty UK v Hradci Králové. -- Vydavatel: Univerzita Karlova
Obsahujetéž: Etický kodex České lékařské komory
Univerzita Karlova
* lékařská psychologie
* učebnice vysokých škol
* psychologie lékařská - skripta vysokošk.
Zajišťování kvality ošetřovatelské péče ; Etický kodex sester ; Charty práv pacientů. -- Vyd. 1.. -- V Brně : Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1998. -- 47 s. ; 21 cm. -- (České ošetřovatelství : praktické příručky pro sestry ; 2)
ISBN 80-7013-270-1 (Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví : brož.) ISBN 80-7013-263-9 (chyb.)
Vydala Rada pro rozvoj ošetřovatelství MZ ČR -- 5000 výt. -- Název v
tiráži: České ošetřovatelství 2. -- Obsahuje bibliografii
Česko. Ministerstvo zdravotnictví. Rada pro rozvoj ošetřovatelství
* ošetřovatelství -- etické aspekty
* učebnice
Na tema kodex v socialni sfere vyslo i nekolik clanku. Vybrano z databaze NK CR - ANL (clankova bibliografie):
Lásková, Andrea, 1972-
Etický ikodex internetového poradenství - nároky kladené na pracoviště / Andrea Lásková, Radek Láska. -- 8 pozn.
In: Sociální práce. -- ISSN 1213-6204. -- Roč. 2006, č. 1 (2006), s.
135-139
Resumé: Internetové poradenství (IP) je poradenská služba poskytovaná klientům, kteří se ocitli v náročné životní situaci a nechtějí nebo nemohou komunikovat po telefonu či osobně. IP se realizuje v rámci linek důvěry.
Autoři článku se pokoušejí shrnout nejdůležitější body, které vyplývají z přijetí etického ikodexu internetové poradny..
Láska, Radek, 1972-
* linka bezpečí
* poradenství
* poradenská služba
* psychologická služba
* etika povolání
* etika
* etický kodex
Etický kodex sociálních pracovníků České republiky
In: Sociální práce. -- Roč. 2004, č. 4 (2004), s. 27-30
Resumé: Obsah dokumentu: etické zásady sociální práce, pravidla etického chování sociálního pracovníka, etické problémové okruhy, postupy při řešení etických problémů. Etický kodex sociálního pracovníka ČR byl schválen s platností od 1. 1. 1995..
* etický kodex
Antoš, Svatopluk, 1952-
Internetové poradenství: snadná realita? : etický kodex internetového poradenství pro linky důvěry / Svatopluk Antoš. -- 13 pozn.
130-134
Resumé: Internetové poradenství linky důvěry (LD) představuje určitá rizika narušení soukromí jak pro pracovníka LD, tak pro klienta (telefonické kontakty tak ohroženy nejsou). Proto bylo potřeba ještě dotvořit alternativu etického kodexu pro internetové prostředí, které je jiné než telefonické.
Uvedeno znění etického kodexu internetové poradny..
* linka bezpečí
* poradenství
* poradenská služba
* psychologická služba
* zabezpečení dat
* Internet
* etika povolání
* etika
* etický kodex
Výňatky z mezinárodního a českého etického kodexu sociálních pracovníků
In: Sociální práce. -- ISSN 1213-6204. -- Roč. 2007, č. 4 (2007), s.
37-39
Resumé: Obecná doporučení pro profesionální jednání sociálních pracovníků (SP) podle mezinárodních etických norem SP. Nejdůležitější část pravidel etického chování SP podle etického kodexu SP České republiky. Úplné znění kodexu uvedeno na webu Společnosti sociálních pracovníků..
* sociální pracovník
* sociální práce
* morálka
* etika
* etika povolání
* pravidlo
* zahraničí
* etický kodex
Narodni knihovna CR volne na svych strankach www.nkp.cz zpristupnuje svoje katalogy a databaze, ze kterych muzete vybirat mimo jine i pomoci klicovych
(predmetovych) slov. Nalezene knihy lze objednat, pokud mate platnou prukazku NK CR, z jakehokoli pocitace s pristupem na internet.
Vetsina knih obsahuje seznam pouzite literatury, ktera je zdrojem dalsich informaci.
Obor
Sociologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.12.2009 11:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu