Etické aspekty výstavy The Bodies
Text dotazu
Dobrý den, řešíme v rámci školního úkolu etické aspekty výstavy The Bodies. V této věci hledáme adekvátní literární prameny z oblasti aplikované etiky, které se týkají "Manipulace a nakládání s lidským tělem". Můžete nám poradit, kteří autoři se tématem zabývali a kde jejich práce můžeme dohledat. Předem moc děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
pokusili jsme se k Vašemu tématu dohledat záznamy o knihách a článcích z báze NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz, záložka Katalody a databáze.
Báze NKC - knihy :
-[Č.záznamu: 001789637]
Atlas duše, těla a ducha : [jedinečný pohled na sounáležitost hmotných i nehmotných systémů lidského těla] / Paul Hougham ; přeložila Kateřina Orlová. -- Vyd. 1.. -- V Praze : Metafora, 2008. -- 224 s.
-[Č.záznamu: 001817922]
Atlas lidského těla v obrazech : anatomie, histologie, patologie / editor Jordi Vigué ; odborný poradce Emilio Martín Orte ; [z anglického překladu ... španělského originálu přeložili Petra Gindlová ... et al.]. -- 1. vyd.. -- Čestlice : Rebo, 2008. -- 560 s.
-[Č.záznamu: 001966032]
Lidské tělo : experimenty / Nick Arnold ; ilustroval Dave Smith ; [z anglického originálu ... přeložil Michael Fokt]. -- 1. vyd.. -- V Praze : Egmont, 2009. -- 93 s.
-[Č.záznamu: 001490548]
Anatomie emocí : struktury lidské zkušenosti / Stanley Keleman ; [z anglického originálu ... přeložil Jan Lorenc]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Portál, 2005. -- 212 s. : il. ; 23 cm
-[C.zaznamu: 00186
Tajemstvi lidskeho tela. -- [S.l.] : De Agostini Polska,
- [C.zaznamu: 002054601
The bodies of women [elektronicky zdroj] : ethics, embodiment, and sexual difference / Rosalyn Diprose.. -- London ; New York : Routledge, 1994. -- xi, 148 p. ; 24 cm
Báze Anl - články :
-[Č.záznamu: 000722699]
Komu patří lidské tělo po smrti / Marcela Kolomacká. --In: Sondy. -- ISSN 0322-8800. -- Roč. 12, č. 18 (20020516), s. 4
- [Č.záznamu: 000173299]
Nebožtík na export : O odnímání orgánů z těl zemřelých a jejich využití / Alice Havlíková.
In: Mladá fronta Dnes. -- ISSN 1210-1168. -- Roč. 5, č. 95 (19940423). In: Příl. Víkend. -- S. 7
- [Č.záznamu: 001738375]
Ethical theory and moral practice [elektronický zdroj]. -- Netherlands : Kluwer Academic Publishers
-[Č.záznamu: 002122424]
Ethics, law, and society. Volume 3 / [elektronický zdroj] / edited by Jennifer Gunning and Søren Holm.. -- Aldershot, Hants, England ; Burlington, VT : Ashgate, c2007. -- xxiii, 309 p. : ill.
-[Č.záznamu: 000971333]
Užitá etika a její uplatnění v lékařství, ekologii, národním hospodářství a provozu masmédií. -- Olomouc : Univerzita Palackého, 2000. -- 84 s. ; 21 cm
Dále uvádíme
-ZÁKON č. 256 ze dne 29. června 2001: O POHŘEBNICTVÍ A O ZMĚNĚ NĚKTERÝCH ZÁKONŮ Tento zákon stanoví podmínky pro zacházení s lidskými pozůstatky a s lidskými ostatky, práva a povinnosti související s provozováním pohřební služby, prováděním balzamací a konzervací lidských pozůstatků a s provozováním krematorií a pohřebišť.
-VYHLÁŠKA  Ministerstva zdravotnictví ČSR č. 19/1988 Sb., O postupu při úmrtí a o pohřebnictví
Internetové odkazy k výstavě :
http://www.sedmicka.cz/brno-vyskov/clanek/bodies-vystava-ktera-svira-zaludek-4344
http://www.humanbody.cz/about.php
http://www.kudyznudy.cz/Aktuality/Vystava-The-Human-Body-miri-do-Prahy.aspx
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.06.2012 16:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu