Eskymáci
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych zjistit, jaké mají hry eskymáci. S čím si hrají, na co si hrají a jak hru prožívají. Předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
K Vašemu dotazu zasíláme odkaz na knihu, která pojednává o životě Eskymáků, a odkazy s odpověďmi z archivu naší služby :
Život Eskymáků najdete přehledně zpracován v knihách:
Nansen, Fridtjof. Život Eskymáků. 1. vyd. Praha : MF, 1956.
Burch, Ernest S. The Eskimos. 1st ed. Norman : Univ. of Oklahoma Press, 1988. ISBN 0-8061-2126-2 (Obě knihy si lze zapůjčit v NK.)
Archiv Ptejte se knihovny :
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2007-2009/eskymaci
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/uog001/eskymaci-inuit-vzdelan
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2011/gronsti-inuite
Internetové odkazy :
http://en.wikipedia.org/wiki/Eskimo
http://www.answers.com/eskimo
http://www.ankn.uaf.edu/IEW/edgreen.html
http://www.ccl-cca.ca/NR/rdonlyres/...85B1.../StateOfInuitLearning.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_residential_school_system
http://blacksnow.cz/?p=106.i
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2013 10:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu