Emil Škoda
Text dotazu
Kde a kdy se narodil Emil Škoda? Našla jsem 2 různé informace, jedna uvádí 19.11.1839 Cheb a druhá 18.11.1839 Plzeň.
Odpověď
Dobrý den,
průzkumem různých zdrojů jsme zjistili, že se skutečně datum i místo narození E. Škody uvádí v různých variantách.
Např. datum 18.11.1839 Cheb uvádí Almanach českých šlechtických rodů [2002] / [sestavil Vladimír Pouzar za spolupráce Petra Maška, Huga Mensdorff-Pouilly, Pavla R. Pokorného]. -- Praha : Martin, 2003. -- 471 s. : il. ; 14 cm. -- ISBN 80-85955-25-3 (váz.)
Datum 19.11.1839 Cheb uvádí Ottův slovník naučný : illustrovaná encyklopaedie obecných vědomostí. -- [Praha] : Paseka ; [Polička] : Argo, 1996-. -- sv.
: il., mapy, plány (některé barev.) ; 25 cm. -- Fotoreprint původního vyd. z r. 1906-1908. -- (Argo : díl 24 : váz.). -- ISBN 80-7203-385-9
Správné datum a místo narození bylo ověřeno v Státním oblastním archivu v Plzni:
Emil Jacobus Joseph Joannes Škoda se narodil v Plzni - městě č.55 18.11.1839,
pokřtěn 19.11.1839, otec Frans Škoda, MUDr., městský fyzikus, jeho otec
Johann Š. a Anny Smiczek, vše z Plzně. Matka Johanna, dcera Bernharda
Rziha, mlynáře z Plzně, a Elisabeth Fordermeyer z Plzně. Záznam je v
matrice narozených řím. katol. fary Plzeň sv. Bartoloměj sv.14, strana 52.
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
12.12.2008 10:23
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu