Emanuel Vlček
Text dotazu
Prosila bych údaje o Emanuelu Vlčkovi, autoru knihy \"Jak zemřeli\". E.Vlček studoval tuším v 70. letech kosterní pozůstatky např. Přemyslovců. Zajímá mě také, zda ještě pracuje, příp. zda žije.
Odpověď
Základní biografické informace o E. Vlčkovi najdete v bázi národních autorit NK ČR (http://sigma.nkp.cz/ - AUT). Báze je propojena s dalšími bázemi, takže touto cestou můžete získat např. částečnou bibliografii (báze NKC).
Připojujeme medailon ze stránek časopisu Vesmír, z něj plyne, že E. Vlček je stále činný.
Prof. MUDr. Emanuel Vlček, DrSc., (*1925) vystudoval Lékařskou fakultu UK a antropologii na Přírodovědecké fakultě UK. Zabývá se vývojem člověka a antropologicko-lékařským výzkumem historických osobností. Kromě 51 knih je autorem monografické trilogie Fyzické osobnosti českých panovníků, kterou v letech 1997-2000 vydalo nakladatelství Vesmír (jednotlivé díly jsou "Nejstarší Přemyslovci", "Čeští králové I" a "Čeští králové II"). Nyní předává do tisku německo-anglickou monografii zpracovávající jedinečné nálezy Homo erectus z naleziště v Bilzingslebenu v Durynsku.
http://www.vesmir.cz/window.php3?page=au_info&AID=1877
Obor
Antropologie, etnografie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.11.2008 18:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu