Emanuel Vajtauer
Text dotazu
Dobrý den,potřeboval bych zjistit den,měsíc a rok úmrtí, snad mi pomůžete.Děkuji.Emanuel Vajtauer (23. 12. 1892 Tábor – zemřel neznámo kdy, kde) - československý komunistický, národněsocialistický, poté pronacistický politik, publicista
Odpověď
Dobrý den.
Existuje kniha o E.V., kterou v naší knihovně ale nemáme, ale ani u katalogizačního záznamu jiných knihoven není datum úmrtí upřesněno (Strážce nové Evropy : Prapodivná kariéra novináře Emanuela Vajtauera / Bořivoj Čelovský. -- Šenov u Ostravy : Tilia, 2002. -- 208 s., s. 155-192 obr. příloha).
V příloze přikládám katalogizační záznam, kde je uveden přibližný rok 1945.
Ve 4. svazku Všeobecné encyklopedie (Všeobecná encyklopedie ve čtyřech svazcích. 4. díl, Ř - Ž. -- 1. vyd. -- Praha : Nakladatelský dům OP, 1998. -- 717 s. : il., fot., mp. -- (Encyklopedie Diderot)
ISBN 80-85841-37-1 : Kč 2075.00 (4 sv.)) se u hesla Vajtauer Emanuel uvádí: Od května 1945, kdy uprchl do zahraničí, nejsou jeho další osudy známy.
Víc v současné době nejsem schopna vypátrat, zkuste se obrátit, pokud jste to již neudělal, na muzeum v Táboře, kde je rodákem.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
25.11.2008 14:46
pitra píše:
Středa 18.04.2018 17:54
Mnoho teorií jak skončil.Dle posledních neověřených žil se změněnou identitou poklidně ve městě Strakonice,kde zemřel jako občan města okolo roku 1970.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu