Emanuel Reinelt
Text dotazu
slovník představitelů zemské samosprávy v Čechách 1887-1889 - zemský poslanec Emanuel Reinelt
Odpověď
Dobrý den,
Slovník představitelů zemské samosprávy v Čechách 1861-1913 uvádí k osobě Emanuela Reinelta následující informace:
"Reinelt Emanuel
* Žežice (ob. Chuderov, o. Ústí nad Labem), 27. 9. 1845, + Liberec 15. 2. 1921 Od 1863 učitel na hlavní škole pro hochy v Liberci, 1873 na městské škole v Broumově, 1874 v Děčíně a od 1. 12. 1874 ředitel měšťanských škol v Liberci i vedoucí obecné školy dívčí a chlapecké, starosta libereckého spolku učitelů,  1887 - 1890 člen městského zastupitelstva, 1908 důchod; zemský poslanec (m 2) 1887 - 1889 (zvolen v dopl. volbě).
Pram. : SÚA, AZČ, zpráva městské rady v Liberci z 23. 3. 1937 (č. a. 2577/37)."
Zdroj:  LIŠKOVÁ, Marie. Slovník představitelů zemské samosprávy v Čechách 1861-1913. 1. vyd. Praha: Státní ústřední archiv, 1994. s. 247.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.01.2013 09:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu