elektronické štítky v expozicích (RFID)
Text dotazu
Byl jsem upozorněn, že NK připravuje nějaký projekt na zapojení elektronických štítků komunikujících pomocí infračervených portů např. s mobilními telefony. Jejich využití lze nalézt např. v expozicích. Je tato informace správná? Mohl bych dostat kontant na zodpovědnou osobu?
Odpověď
Dobrý den, eektronické štítky (RFID Radio Frequency Identification) se v NK plánují výhledově pro novou budovu NK. Momentálně ale nejsou rozpracované žádné konkrétní projekty.
K věci zaznělo několik příspěvků na konferenci Knihovny současnosti 2005 v Seči, které by vás mohly zajímat. Ve sborníku z konference najdete tyto texty:
RFID a možnosti jeho využitia v knižniciach / Nadežda Andrejčíková In: In: Knihovny současnosti 2005 Brno : Sdružení knihoven ČR, 2005 80-86249-30-1 166-177 2005
Knihovna jako hypermarket / Barbora Drobíková; Radek Holý In: In: Knihovny současnosti 2005. -- Brno : Sdružení knihoven ČR, 2005. -- ISBN 80-86249-30-1
Aktuálnější je projekt RFID pro Národní tecnnickou knihovnu. Informace v čísle Ikara z února 2006:
http://www.ikaros.cz/Clanek.asp?ID=200601017.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.02.2008 11:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu