Ekonomika Jihoafrické republiky - prameny
Text dotazu
Chtěla bych se zeptat zda je možné, vyhledat
publikace, které se týkají ekonomiky Jihoafrické republiky, jejího stavu a
také problémů. Zároveň i její spolupráce s africkými zeměmi, především z
hlediska regionalismu. Děkuji
Odpověď
Výběr možné literatury k vaší práci o ekonomice Jihoafrické
republiky, seznam obsahuje knihy, které jsou ve fondu knihovny VŠE
(aktuální dostupnost na http://library.vse.cz), diplomové a bakalářské
práce na podobné téma, zde můžete čerpat zejména ze seznamu použité
literatury. Poslední část tvoří internetové odkazy. Budete-li potřebovat
statistické údaje pak je jistě najdete na stránkách OSN (
http://www.un.org/) a Světové banky (http://www.worldbank.org/).
Literatura:
South Africa .Paris : Organisation for Economic Co-operation and
Development, 2008. Sg. F200990 - studovna, prezenční
Allen, Michael H.,: Globalization, negotiation, and the failure of
transformation in South Africa. New York : Palgrave Macmillan, 2006. Sg.
F195807 - studovna, prezenční
Goldstein, Andrea: Regional integration, FDI and competitiveness in
Southern Africa. Paris : Organisation for Economic Co-operation and
Development, 2004.  Sg. F190597
Murison, Katharine: Africa South of the Sahara 2003. London : Europa
Publications, 2003. Sg. E40852 - prezenční, Knih. P. Eislera
Zimák, Alexandr: Jihoafrická republika . Praha : Libri, 2003. Sg. F195197 -
studovna, krátkodobá
Celasun, Merih: State-owned enterprises in the middle East and North
Africa. London : Routledge, 2001. Sg. F 186753
Subramanian, Arvind: Trade and trade policies in Eastern and Southern
Africa. Washington : International Monetary Fund, 2000. Sg. E38364
Hulec, Otakar: Dějiny Jižní Afriky. Praha : Lidové noviny, 1997. Sg.
F172054
Jižní Afrika :základní informace. Praha : Velvyslanectví Jihoafrické
republiky, 1996. Sg. 20495 - prezenční
Grandes, Martín: Reducing capital cost in Southern Africa. Paris: OECD
2005. Sg. F193384
Cihelková, Eva,: Světová ekonomika : regiony a integrace. Praha, Grada
2002. Sg. F184783
Diplomové a bakalářské práce:
Balíková, Lenka: Obchodně ekonomický průvodce - Jihoafrická republika.
2004. Diplomová práce - DP7455 (sklad)
Maršíková, Linda: Globalizace a Regionalismus. 2007. Bakalářská práce -
elektronický zdroj.
Miková, Andrea: Afrika na přelomu tisíciletí. 2006. Bakalářská práce -
elektronický zdroj
Internetové odkazy:
http://www.bedekr.cz/staty/Afrika/JAR?det=cia_eco_info.html
http://mujweb.atlas.cz/www/factbook97/jar.htm
http://www.businessinfo.cz/cz/katalog-odkazu/?urlcat_id=350
http://www.businessinfo.cz/cz/rubrika/jihoafricka-republika/1001053/
http://exporter.ihned.cz/c4-10082850-23432000-r00000_d-servis-business-travel
http://www.infoservis.net/art.php?id=1027417836
http://www.libinst.cz/clanky.php?id=809
http://www.amsp.cz/htmlText_detail.aspx?htId=269&pageId=19
http://www.rozvojovka.cz/africke-ekonomicke-ukazatele-za-rok-2004-rysuje-se-na-obzoru-zmena-k-lepsimu_200_4.htm
http://www.afrikaonline.cz/OLD/zpravy/zpravy-l01/unor.html
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jihoafrick%C3%A1_celn%C3%AD_unie
http://www.africa-union.org/
http://www.africa-union.org/organs/orgPan-African_Parliament.htm
http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/africa/country_profiles/3870303.stm
http://www.mzv.cz/addisababa/cz/o_zemich_akreditace/africka_unie/historicky_vyvoj_v_datech/organizace_africke_jednoty_oaj_aneb.html
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 10:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu