Ekonomické reformy v Číně
Text dotazu
Dobrý den,
píši diplomovou práci na téma Ekonomické reformy v Číně. Nemohu se ale
dopátrat nějaké ucelenější publikace, která by byla zaměřena na toto téma.
Zatím jsem narazila na různé učebnice, kde je ale na toto téma zpracováno
nanejvýš pět stránek.
Dále jsem chtěla požádat o pomoc při hledání informací - ekonomických
ukazatelů (HDP atp.)týkajících se Číny od roku 1979.
Odpověď
Zasílám seznam literatury, která pojednává o ekonomických reformách v Číně.
Veškerá uvedená literatura je ve fondu knihovny VŠE na Žižkově, převážně
však pouze ve studovnách jako prezenční dokumenty. Další literaturu můžete
dohledat i v katalogu knihovny (http://library.vse.cz), pro prohlížení
zvolte možnost HOST.
Druhou část tvoří internetové odkazy, v některých najdete ekonomické
ukazatele nebo další odkazy, které k nim směřují. Statistické přehledy by
měly být dohledatelné na webových stránkách OECD (http://www.oecd.org/) a
Světové banky (http://www.worldbank.org/). Oficiální čínské zdroje mají i
anglickou verzi.
Literatura:
Brandt, Loren: China's great economic transformation. Cambridge : Cambridge
University Press, 2008.
Gustafsson, Björn: Inequality and public policy in China. Cambridge :
Cambridge University Press, 2008.
China :  encouraging responsible business conduct. Paris : Organisation for
Economic Co-operation and Development, 2008.
Maddison, Angus: Chinese economic performance in the long run. Paris :
Organisation for Economic Co-operation and Development, 2007.
Neftci, Salih N.: China's financial markets : an insider's guide to how the
markets work. Amsterdam : Elsevier Academic Press, 2007.
Fishman, Ted C.: China, Inc. : jak Čína drtí Ameriku a svět. Praha : Alfa,
2006.
Guo, Sujian: China's "peaceful rise" in the 21st century : domestic and
international conditions. Aldershot : Ashgate, 2006.
Lo, Chi:  Phantom of the China economic threat : shadow of the next Asian
crisis. Basingstoke : Palgrave Macmillan, 2006.
China : open policies towards mergers and acquisitions. Paris :
Organisation for Economic Co-operation and Development, 2006.
Ma, Jun: The Chinese economy in the 1990s. Houndmills : Macmillan ;   New
York : St. Martin's Press, 1999.
Ruoen, Ren: China's economic performance in an international perspective.
Paris : Organisation for Economic Co-operation and Development, 1997.
China 2020 : development challenges in the new century. Washington : The
World Bank, 1997.
China engaged :  integration with the global economy. Washington : The
World Bank, 1997.
China in the 21st century : long-term global implications. Paris :
Organisation for Economic Co-operation and Development, 1996.
Znamenáček, Martin: Čínská ekonomika :  hlavní změny a perspektiva. Praha :
Vysoká škola ekonomická, 1996.
Internetové odkazy:
ttp://www.chinaembassy.cz/cze/zggk/t126982.htm
http://cinska-ekonomicka-reforma.navajo.cz/
http://www.blisty.cz/art/27578.html
http://www.velkaepocha.sk/200710243619/Dvoji-povaha-cinske-ekonomiky.html
http://www.cinsky.cz/index.php?page=clanek&id=462&lang=cs
http://www.finance.cz/zpravy/finance/58831/
http://www.cinsky.cz/index.php?page=odkazy&lang=cs
http://www.finmag.cz/clanek/6918/
http://www.businessinfo.cz/cz/sti/cina-financni-a-danovy-sektor/5/1000539/
http://cs.wikipedia.org/wiki/Ekonomika_%C4%8C%C3%ADnsk%C3%A9_lidov%C3%A9_republiky#Extern.C3.AD_odkazy
http://www.wto.org/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
11.01.2010 10:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu