ECDL (počítačová gramotnost)
Text dotazu
Vysvětlení pojmu - základní dovednosti na úrovni ECDL ( oblast ICT)
Odpověď
Dobrý den, ECDL neboli European Computer Driving Licence je mezinárodně uznávaná, objektivní a standardizovaná metoda pro ověřování počítačové gramotnosti.
Zjišťuje pomocí praktických testů, zda je libovolná osoba schopna využívat základní informační a komunikační technologie alespoň na takové úrovni, která odpovídá mezinárodně dohodnuté definici počítačové gramotnosti (ECDL Sylabus).
Pro získání bližších informací Vám doporučujeme přímo stránky ECDL a další uvedené odkazy:
http://www.ecdl.cz/
http://www.ecdl.com/
http://cs.wikipedia.org/wiki/European_Computer_Driving_Licence
http://kariera.ihned.cz/c1-39272950-ecdl-slavi-10-let-v-cr
Dále by pro Vás mohly být užitečné následující publikace:
* FRANCŮ, Marie. Jak zvládnout testy ECDL. Brno : Computer Press, 2009. 176 s. : il. ; 21 cm + 1 CD-ROM. ISBN 978-80-251-2653-0 (brož.)
* HUDEC, Tomáš. Příprava na ECDL. Ostrava : Ostravská univerzita, 2006. 74 s. : il. ; 30 cm + 1 CD. ISBN 80-7368-190-0 (brož.)
* NOVÁKOVÁ, Anna et al. Řidičák na počítač. Praha : Vogel Publishing, 2001.
131 s. : barev. il. ; 30 cm + 1 CD-ROM. ISBN 80-85986-31-0 (brož.)
* S počítačem do Evropy : ECDL / kolektiv autorů. Brno : Computer Press, 2007. 152 s. : il. ; 30 cm. ISBN 978-80-251-1844-3 (brož.).
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
17.12.2009 15:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu