Důvěrník Československé vlády 1920
Text dotazu
Dobrý den, mám doma průkaz mého pradědečka z roku 1920 (takže vlastně již 100let starý dokument :)). Velikost je A4. Byl to Důvěrník Československé vlády. Jen bych se chtěl zeptat/dopátrat co to bylo za funkci nebo jak běžný tento dokument byl? Samozřejmě mi možná nemůžete pomoci nebo poradit, což chápu. Dokument mohu naskenovat a poslat. Předem děkuji za jakoukoli informaci.
Odpověď
Dobrý den,
nepodařilo se nám dohledat přesný význam slovního spojení, požádali jsme o součinnost Ústav mezinárodních vztahů, jejich odpověď přikládáme. Podle internetových dohledávek (např. http://www.badatelna.eu/instituce/Vojensky_historicky_archiv/fondy/?s=15&q=d) a jednotlivých publikací (např. Legionáři v roli diplomatů. Československo-čínské vztahy 1918-1949) usuzujeme, že by mohlo jít o označení vojenské a zároveň diplomatické funkce prvorepublikového vládního zmocněnce nebo delegáta (zejména v Rusku, Číně), kterou zastávali důstojníci legionáři.
Zkuste se ještě obrátit na Parlamentní knihovnu (https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=2000), Vědeckou knihovnu Ministerstva zahraničních věcí (https://www.mzv.cz/jnp/cz/o_ministerstvu/organizacni_struktura/utvary_mzv/vedecka_knihovna/vedecka_knihovna_mzv.html) nebo Vojenský historický ústav (http://www.vhu.cz/knihovna/), tam by vám třeba mohli poradit.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
22.01.2020 11:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu