Důchodová reforma v ČR
Text dotazu
Do své bakalářské práce sháním kvalitní
odborné knížky a články na téma důchodové reformy v ČR. Ráda bych se však
vyhnula zprávy Bezděkovy komise. Proto Vás žádám o radu, jaké zdroje jsou
pro tuto práci nejvhodnější, případně, zda mi můžete doporučit nějakou zemi
s odlišným způsobem důchodové politiky, kterou bych mohla použít ke
srovnání.
Odpověď
Odpověď:
Pokusím se vám doporučit takové zdroje, které odpovídají tematu vaší práce,
do jaké míry jsou kvalitní musíte posoudit sama. Jednak odkaz na podobný
dotaz, který jsem zpracovávala dříve jako podklad pro bakalářskou práci,
dále pak literaturu dostupnou v knihovně VŠE a internetové zdroje. Neuvádím
závěrečné práce na toto téma, vyhledat je můžete v Souborném katalogu VŠE
na adrese http://library.vse.cz (pokud nejste student, zaměstanec nebo
externí uživatel knihovny VŠE, práce nejsou volně dostupné).
Literatury v češtině příliš mnoho není  a Bezděku zprávu nechcete (což se
ani nedivím), spíše články v časopisech Euro, Ekonom, Sociální politika,
Demografie. Články v českých časopisech lze vyhledávat zde
http://www.jib.cz/V?RN=665319073.
http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba006/penzijni-reforma
Literatura:
Hughes, Gerard: Reforming pensions in Europe : evolution of pension
financing and sources of retirement income. Cheltenham : Edward Elgar,
c2004.
Public pension fund management : governance, accountability, and investment
policies : proceedings of the second Public Pension Fund Management
Conference, May 2003 / edited by Alberto R. Musalem, Robert J. Palacios.
Washington : World Bank, c2004.
Ferrara, Peter J.: Social security : the inherent contradiction. San
Francisco : Cato Institute, c1980.
Reform and challenges for private pensions in Russia: Paris : Organisation
for Economic Co-operation and Development, c2006.
Gill, Indermit Singh: Keeping the promise of social security in Latin
America. Washington : World Bank ;   Palo Alto : Stanford University Press,
2004.
Public Pension Fund Management Conference: Public pension fund management :
governance, accountability, and investment policies : proceedings of the
second Public Pension Fund Management Conference, May 2003. Washington :
World Bank, c2004
Holman, Robert: Studie k reformám zdravotního a penzijního pojištění.
Praha : Oeconomica, 2005.
Biskup, Jiří: Důchodové pojištění. Praha : Eurolex Bohemia, 2005.
Guérard, Yves: Building private pension systems : a handbook. San
Francisco : ICS Press, 1993.
Holzmann, Robert: Pension reform :  issues and prospects for non-financial
defined contribution (NDC) schemes. Washington : World Bank, c2006.
Internetové zdroje:
http://www.radio.cz/cz/clanek/99508
http://www.literarky.cz/domaci/81-domaci/2111-penzijni-reforma-revoluce-nebo-evoluce
http://www.skvara.cz/__cw_files/d%C5%AFchodov%C3%A1%20reforma/ing_navrh_penzijni_reformy/.69/.66/.742c52d81bf40ba8e83d9c38d1aefaa81121206669/INGnavrhpenzijnireformy.pdf
http://isea-cz.dnh.cz/Aktuality/Posledn%C3%AD%C4%8Dl%C3%A1nkyakoment%C3%A1%C5%99e/tabid/64articleType/CategoryView/categoryId/1/Penzijn-reforma.aspx
http://ipoint.financninoviny.cz/skupiny.php?url=penzijni-fondy-penzijni-reforma
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/daniel-munich.php?itemid=2910
http://www.finmag.cz/clanek/10061/
http://www.mesec.cz/serialy/penzijni-reforma/
http://www.penize.cz/64970-penzijni-reforma-na-kolenou-slovaci-si-na-duchod-uz-sami-nenaspori
http://www.rozhlas.cz/komentare/portal/_zprava/695479
http://www.finance.cz/duchody-a-penze/informace/reforma-duchodoveho-systemu/
http://www.ovbjournal.cz/cs/clanky/11-penzijni-reforma-pohledem-manazeru-penzijnich-fondu.shtml
http://hn.ihned.cz/c1-40093210-krize-nekrize-reforma-penzi-zustava-v-nedohlednu
http://nesvara.blog.idnes.cz/c/119119/Duchodova-reforma-jak-se-branit-statni-bezohlednosti.html
http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1024364/penzijni-reforma--cr-na-startu-prvni-etapy--vetsina-evropy-davno-na-trati.html
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
17.03.2010 09:38
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu