Druhý deník Horev-klubu
Text dotazu
Dobrý den, zajímala by mně následující věc - slyšel jsem, že Národní knihovna nedávno zakoupila do svých sbírek dokument, který nese název \"Kniha genia Aziela\", jindy je nazýván \"Druhý deník Horev-klubu\". Jedná se o soukromé deníkové záznamy studentů významného českého filosofa a egyptologa Petra Kohouta, publikujícího pod pseudonymem Pierre de Lasenic (1900 - 1944), patrně z období 1941 - 1945. Chtěl jsem se zaeptat, zda je tato informace pravdivá,a případně jak lze získat kopie tohoto dokumentu. Omlouvámm se, že využívám tuto službu, ale nemohu knihu najít v databázi.
Odpověď
Dobry den, podle informaci, ktere nam poskytlo Oddeleni pro doplnovani domaci literatury a Oddeleni rukopisu a starych tisku (ORST) se domnivame, ze NK CR Vam zminovanou Knihu genia Aziela / Druhy denik Horev-klubu nezakoupila.
Predpokladame, ze jde o rukopis, dobou sveho vzniku a tematikou vsak nespada do oblasti zajmu ORST. O tento typ dokumentu by se pravdepodobne mohly zajimat nasledujici instituce:
Pamatnik narodniho pisemnictvi - Literarni archiv
vedouci: PhDr. Nadezda Macurova, Csc.
Strahovske nadvori 1/132
118 38 Praha 1 - Hradcany
Tel. 220 516 695, linka 219
http://www.pamatniknarodnihopisemnictvi.cz
- Literarni archiv shromazduje pozustalosti
Archiv AV CR
Badatelna Archivu AV CR
vedouci: PhDr. Jan Chodejovsky
chodej@seznam.cz, chodejovsky@archiv.cas.cz
tel: 222 220 683, 286 010 122
Husova 4
110 00 Praha 1
http://www.archiv.cas.cz/
Archiv UK
kontakty - http://www.udauk.cuni.cz/ARCHIV-5.html
http://www.udauk.cuni.cz/ARCHIV-9.html
Na internetu jsme pouze na strance http://www.grimoar.cz/obsah.php nalezli odkaz na plny text Deniku Horev-klubu I., pristup k plnemu textu je mozny pouze pro registrovane uzivatele.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.02.2008 16:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu