Zdroje tepla v domech v letech 1918-1939
Text dotazu
Jaký druh zdroje tepla se nejčastěji používal v domech v období 1918 – 1938?"
Odpověď
Dobrý den,
odpověď na Vaši otázku, která by byla statisticky podložena jsem v informačních zdrojích (tj. v publikacích, v databázích, archivech apod.) nenalezla.
V knize "Topení tuhými palivy v domácnosti" z roku 1937 se v úvodu píše, cituji: "Topení uhlím v domácnostech jest stále daleko nejrozšířenějším způsobem otopu obytných místností. Nízké náklady pořizovací, velká přizpůsobivost osobitým požadavkům a malé náklady provozní jsou pro sociálně slabé a střední
vrstvy rozhodující i když obsluha těchto topidel je zpravidla obtížnější než u jiných otopných systémů".
Bibliografická citace knihy:
Topení tuhými palivy v domácnosti / Jan Roller. -- Praha : Prometheus, 1937. -- 70 s. : il.
Umístění: Kniha je dostupná v Národní technické knihovně
K dispozici k nahlédnutí jsou ve vybraných knihovnách Statistické ročenky republiky Československé za konkrétní roky (viz Souborný katalog ČR - www.caslin.cz), kde by rovněž tyto údaje mohly být uvedeny, dohledávání konkrétních údajů by ale mohlo býti časově náročné. Proto Vám doporučuji se obrátit na Český statický úřad, kde Vám poradí, jak požadovaná data zjistit, kontakt je:
Český statistický úřad
Na padesátém 81
100 82 Praha 10 - Strašnice
Tel: 274 051 111 (ústředna)
Web: http://www.czso.cz
KONZULTAČNÍ A PORADENSKÉ SLUŽBY
Na oddělení informačních služeb ČSÚ se můžete obrátit s žádostí
o konzultační a poradenskou činnost, jeho pracovníci jsou připraveni
Vám poskytnout nebo zprostředkovat informace o dostupných údajích,
provozovaných službách, používané metodice, vysvětlit či upřesnit
obsah jednotlivých ukazatelů apod.
Telefon: 274 052 765
E-mail: infoservis@czso.cz
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
07.09.2012 14:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu