Dreiserova Americká tragédie
Text dotazu
Dobrý den,
pro svoji bakalářskou práci hledám knihy (v aj i čj, online i papírové), které se více zabývají Americkou tragédií (mojé téma je americký sen, morálka, bohatství).
Našla jsem pouze tyto dvě knihy, tak jsem Vás chtěla poprosit a zeptat se, zda ještě neexistují nějaké další.
- Dreiser's American Tragedy
- The Novels of Theodore Dreiser
Děkuji za odpověď.
Krásný den,
Štěpánka Nárovcová
Odpověď
Vážená paní Nárovcová,
po nahlédnutí do databáze EBSCO, přístupné skrze webové stránky Národní knihovny, jsem narazil na více než 200 titulů spojených s Theodorem Dreiserem a jeho An American Tragedy (k témuž výsledku se dostanete tak, že na webu Národní knihovny ČR v sekci „Katalogy a databáze“ vyberete v podsekci „Licencované databáze“ odkaz „EDS – multivyhledávač ve zdrojích“, do vyhledávacího pole pak zadáte dotaz:  SU „american tragedy“ AND „dreiser“ .  Naleznete tak řadu knih i odborných článků, z nichž řada byla publikována např. v časopise Dreiser Studies (plné texty jsou dostupné online přes http://www.dreisersociety.org/dreiser-studies.html ), který od roku 2006 pokračuje pod názvem Studies in American Naturalism a je přístupný skrze databázi JSTOR.
Z knih uvádím namátkou tři:
MERCK, Mandy. Hollywood's American tragedies: Dreiser, Eisenstein, Sternberg, Stevens. 2007. ISBN 9781845206642.
GUEST, David. Sentenced to death: the American novel and capital punishment. 1997. ISBN 9780878059171.
GUEST, David. Theodore Dreiser's An American Tragedy: Resistance, Normalization, and Deterrence. Twentieth-Century Literary Criticism (series-level) [online]. [cit. 2020-01-22].
Pokud byste si nevystačila s výše uvedeným postupem pro hledání prostřednictvím databází Národní knihovny ČR, pak si Vás dovolím - vzhledem k množství existující literatury – odkázat na oddělení Informační a prezenční služby Knihovny Jiřího Mahena v Brně, která poskytuje placené rešeršní služby.
S pozdravem
Pavel Ševčík
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Brno-město
Knihovna
Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Datum zadání dotazu
22.01.2020 10:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu