Dr. Bohumil Lhotský
Text dotazu
Dobry den, hledam podrobna zivotopisna data o autorovi: Dr. Bohumil Lhotsky, autor prirodovedeckych a lekarskych publikaci. Uvadim zde jeho dila vydana v letech 1946 - 1956 : Kamenny svet; Krehka krasa; Sklenene domovy; Ustni tkane; Dentalni pokroky; Parcialni protezy; Slovnik dentisticky; Farmakologie; Bioengineering von Zahnärztlichen Implantaten.
Jeho publikace popularne prirodovedecke jsou dosud uvedeny v katalogu Mestske knihovny v Praze. Autor, puvodem zubni lekar, vyucoval na pocatku padesatych let na dnesnim Gymnaziu Jana Keplera (kdysi skola Hany Benesove, pozdeji gymnasium Hladkov).
Na Keplerove gymnasiu nevedi nic; Mestska knihovna neodpovedela.
Za jakekoli podrobnosti budu velice vdecny.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za opožděnou odpověď. Rádi bychom Vám pomohli, ale bohužel se nám nepodařilo vyhledat žádné informace o spisovateli Dr. Bohumilu Lhotském, kromě těch, které již sám znáte. Nepodařilo se nám vyhledat ani žádnou biografii o tomto spisovateli. Ještě si možná můžete zkusit vypůjčit některou knihu od tohoto autora. Možná, že byste tam o něm našel i nějaké alespoň stručné informace. Bohužel všechny knihy od B. Lhotského, které máme v našem fondu Národní knihovny ČR jsou ve skladu v Hostivaři v NKF (tedy Národním konzervačním fondu) a bylo by pro nás náročné se k nim dostat. Protože se do Klementina nepůjčují. Také se můžete podívat do Lexikonu lékařů. Zasíláme odkaz na záznam této knihy z našeho online katalogu. [ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000559769&local_base=NKC ]. (Též pouze ve skladu v Hostivaři v Národním konzervačním fondu (NKF), z kterého se běžně knihy nepůjčují, respektive po předchozí domluvě je možné tyto knihy studovat pouze prezenčně ve studovně v Centrálním depozitáři Národní knihovny ČR v Hostivaři. <http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_cdh_studovna.htm >, provoz pondělí a středa 13-19, úterý a čtvrtek 9-19, pátek 9-12 hodin, v červenci a srpnu pouze v úterý a ve čtvrtek. Tel. 281 013 108.)
Zdroje:
* LEHÁR, Jan a kol. Česká literatura od počátků k dnešku. 2., dopl. vyd. [i.e. 3. vyd.]. Praha : NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2008. ISBN 978-80-7106-963-8.
* Kol. autorů. Kdo je kdo 91/92. (Díl A-M) 1. vyd. Praha : Kdo je kdo, 1991. ISBN 80-901103-0-4.
* Kol. autorů. Kdo je kdo 91/92. (Díl N-Ž) 1. vyd. Praha : Kdo je kdo, 1991. ISBN 80-901103-0-4.
* DESIDER, G.; ŽÁKOVSKÝ, R. Kdo je kdo ve 20. století. 1. vyd. Praha : Svoboda, 1967.
* Kol. autorů. Kdo je kdo v České republice 94/95. Praha : Modrý jezevec, 1994. ISBN 80-901631-2-2.
* TŘEŠTÍK, M. (ed.) Kdo je kdo v České republice na přelomu 20. století : 5000 biografických hesel nejvýznamnějších osobností. Praha : Kdo je kdo, 1998. ISBN 80-902586-0-3.
* Kdo je kdo : osobnosti České současnosti : 5000 životopisů. 5. vyd. Praha : Kdo je kdo, 2005. ISBN 80-902586-9-7.
* Databáze World bibliographical Information System (WBIS) Online http://db.saur.de/WBIS/welcome.jsf (-> obsahuje biografické archivy obsahující životopisné informace o cca 5 milionech osobností všech povolání a hodností, je to online rejstřík k mikrofišové kolekci World Biographical Archive (přístup v Referenčním centru))
* http://aleph.nkp.cz/cze/nkc
* http://aleph.nkp.cz/cze/cnb
* http://aleph.nkp.cz/cze/skc
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2012 10:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu