Dotazník k pracovní motivaci
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda existuje dostupný dotazník na téma "pracovní motivace všeobecných sester/zdravotnických pracovníků" pokud možno blížeji specifikovaný na "motivace zdravotnických pracovníků pro práci v hospicové/paliativní péči".
Předem Vám děkuji za Vaši odpověď a přeji pěkný den.
Odpověď
Dobrý den, k měření motivace a spokojenosti zdravotnických pracovníků se používá převážně standardizovaný dotazník MMSS (McCloskey/Muellerova škála spokojenosti) a dotazník MBI (Maslach Bur-nout Inventory).
Další dotazníky a metody průzkumu motivace a spokojenosti naleznete v těchto zdrojích:
MELLANOVÁ, Alena. Psychosociální problematika v ošetřovatelské profesi. 1. vyd. Praha: Grada, 2017. 112 s. ISBN 978-80-247-5589-2.
KURUCOVÁ, Radka. Zátěž pečovatele: posuzování, diagnostika, intervence a prevence v péči o nevyléčitelně nemocné. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2016. 112 s.  ISBN:  978-80-247-5707-0.
KUPKA, Martin. Psychosociální aspekty paliativní péče. 1. vyd. Praha: Grada, 2014. 216 s. ISBN 978-80-247-4650-0.
VÉVODA, Jiří. Motivace sester a pracovní spokojenost ve zdravotnictví. 1. vyd. Praha: Grada, 2013. Sestra. ISBN 978-80-247-4732-
KUTNOHORSKÁ, Jana. Výzkum v ošetřovatelství. 1. vyd. Praha: Grada, 2009. 175 s.  ISBN   978-80-247-2713-4.
Vlastní vytvořené dotazníky jsou publikovány v posledních dvou závěrečných pracích.
Závěrečné práce dostupné on-line
ZELENKOVÁ, Lucie. Pracovní spokojenost a motivace zdravotních sester v pražských nemocnicích [online]. Olomouc, 2022 [cit. 2022-10-07]. Dostupné z: https://theses.cz/id/dgumc9/. Diplomová práce. Univerzita Palackého v Olomouci, Lékařská fakulta. Vedoucí práce Mgr. Jiří Vévoda, Ph.D.
NEČASOVÁ, Andrea. Pracovní zátěž onkologických sester a možnosti jejich profesní podpory ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové [online]. Praha, 2010 [cit. 2022-10-07]. Dostupné z: https://dspace.cuni.cz/handle/20.500.11956/25653. Diplomová práce. Univerzita Karlova, Fakulta humanitních studií, Katedra řízení a supervize v soc. a zdrav. organizacích. Vedoucí práce Petr Vrzáček.
BRÄUEROVÁ, Šárka. Motivace k práci sestry v paliativní péči [online]. Brno, 2008 [cit. 2022-10-07]. Dostupné z: https://is.muni.cz/th/jippi/. Diplomová práce. Masarykova univerzita, Lékařská fakulta. Vedoucí práce Miroslava KYASOVÁ.
Použité zdroje
Katalog knihovny NCONZO
Medvik
Theses
Google Books
Google Scholar
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů - specializovaná knihovna
Datum zadání dotazu
06.10.2022 20:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu