Dotaz na vydání románu P. Ryana Jak jsem vyhrál válku
Text dotazu
Dobrý den,
dozvěděl jsem se, že román P. Ryana Jak jsem vyhrál válku (Naše vojsko, 1970) vycházel také na pokračování v časopisu Dikobraz. Prý někdy kolem roku 1976. Nevíte, prosím, přesnější údaj? Tedy v jakém ročníku, popřípadě konkrétních číslech, vycházel?
Předem Vám velmi děkuji za informaci.
Odpověď
Dobrý den,
román začal vycházet  v Dikobrazu od 3. čísla, ročníku 32, roku 1976, vycházel pravidelně v každém čísle po celý rok na straně 5 - 6. Poslední číslo Dikobrazu v roce 1976 vyšlo 22.12.1976 a v jeho obsahu se objevila strana 97 - 98 románu. Dá se tedy předpokládat, že i během následujícího roku mohli čtenáři Dikobrazu sledovat osudy hrdinů P. Ryana, neboť román měl 242 stran.
Citace románu: RYAN, Patrick. Jak jsem vyhrál válku. Vyd. 1. Praha: Naše vojsko, 1970. 242 s. Máj; sv. 159.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
26.09.2016 19:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu