dotaz na starou normu
Text dotazu
Dobrý den jsem tady poprvé. Zháním normu ÚN 077575(Uvolňovač) z dubna 1955. Chci se zeptat zda tuto normu nemáte. Na ni navazovala norma ON 07 7575(Uvolňovač) z roku 1963 a tu už mám. Nevím na koho a kde se obrátit. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, bohužel jsme normu nenašli. Oslovili jsme i některé instituce (např. Normservis www.normservis.cz   nebo Technické normy, vyhlášky a zákony https://www.normy.biz ), ale dostali jsme negativní odpovědi a to i z ÚNMZ (Úřad pro technickou normalizaci) https://www.unmz.cz/, odkud napsali, že se „ tyto úsekové normy nikdy nearchivovaly“. Negativní odpověď byla i z České agentury pro standardizaci v Praze https://www.agentura-cas.cz/.
Hledali jsme, kromě katalogu NK ČR i v katalogu Moravské zemské knihovny v Brně https://www.mzk.cz/  nebo Národní technické knihovně v Praze https://www.techlib.cz/cs/ , ale nebyli jsme úspěšní. Také jsme měli v ruce Úřední list Československé republiky pro rok 1955, ale ani zde jsme normu neobjevili.
Při hledání by nám ještě mohla pomoci informace o tom, kde jste získal informaci, že tato úseková norma existovala. V seznamu platných československých norem z roku 1955 se tato norma nevyskytuje.
Seznam platných československých norem. Praha: Úřad pro normalizaci, 1955, 1955. Dostupné také z: https://ndk.cz/uuid/uuid:06cf38c0-8af2-11e4-a9e4-5ef3fc9ae867 ; https://ndk.cz/uuid/uuid:41fb2d20-62aa-11e4-8b87-001018b5eb5c ; https://ndk.cz/uuid/uuid:aa1801c0-69b3-11e4-85f4-5ef3fc9ae867.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
04.11.2022 08:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu