dotaz na publikaci
Text dotazu
Dobrý den ráda bych sehnala tuto publikaci, z katalogu mi vyplývá, že by měla být dostupná pouze v knihovně ve Voticích. Možná ale hledám špatně. mohli byste mi prosím pomoci, není mi zcela jasné jak publikace to vlastně je.
SLAVICKÁ, Milena a Marcela PÁNKOVÁ. Výtvarné umění = The magazine for contemporary art. Výtvarné umění = The magazine for contemporary art. Zakázané umění II. / připravily Milena Slavická a Marcela Pánková [online]. 1996 [cit. 2019-11-09].
Díky moc,
Odpověď
Dobrý den,
zmíněný dokument je tematické dvojčíslo časopisu Výtvarné umění = The magazine for contemporary art (ISSN 0862-9927) z roku 1996 (č. 1-2), které připravily Milena Slavická a Marcela Pánková. Pojednává o zakázaném umění 80. let, předchozí dvojčíslo časopisu (č. 3-4) z roku 1995 nese název Zakázané umění I., připravily ho stejné autorky a pojednává o umění 70. let. Časopis Výtvarné umění vycházel v letech 1994-1996 v podobě tematických čtvrtletníků, předchozí ročníky byly vydávány 6x ročně (1990-1993), resp. 10x ročně (1950-1971).
Některé knihovny mají časopis katalogizovaný pod jmény autorek a názvem dvojčísla jako samostatnou monografii, u většiny knihoven je však třeba hledat tento dokument pod názvem periodika. Z tohoto důvodu jste v Souborném katalogu ČR dokument našla pouze v jedné knihovně.
Prostřednictvím Artlib.eu, portálu knihoven z oboru umění a architektury (https://artlib.eu/), jsme dvojčíslo nalezli podle jména autorek a názvu ještě v dalších třech knihovnách:
* Knihovna Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze - https://katalog.vsup.cz/detail/80383
* Knihovna Národní galerie v Praze - https://ng.kpsys.cz/documents/78159
* Knihovna Muzea umění Olomouc - https://muo.kpsys.cz/documents/21147
Pokud byste hledala již přímo časopis Výtvarné umění (1996, č. 1-2), pak ho má v Souborném katalogu ČR k dispozici řada knihoven - https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000085052&local_base=SKC. Dostupnost konkrétního roku a čísla je třeba ověřit již přímo v katalogu vybrané knihovny.
Použité zdroje
* SLAVICKÁ, Milena a PÁNKOVÁ, Marcela. Zakázané umění II. Výtvarné umění = The magazine for contemporary art: čtvrtletník pro současné umění. 1996 (1-2), 264 s. ISSN 0862-9927.
* http://vvp.avu.cz/archivy/i-datum/38/?table=texty
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Praha
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.11.2019 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu