Dotaz na prapradědečka legionáře
Text dotazu
Dobrý den,
na stránkách VHÚ jsem našel tyto informace o svém pradědečkovi Ondřeji Kadaňkovi (Holasice, Rajhrad)
Datum a místo přihlášení do legií:, Genova
Vzdělání: ob.6
Zaměstnání: zedník
Datum zařazení do jiné (další) legie:27.3.1918
Konec v legiích: 22.3.1919
Zkratky armád, u kterých sloužil:Lege v Itálii
První útvar rakousko-uherské armády:25.stř.pl.
Poslední útvar rakousko-uherské armády: 99.stř.pl.
První útvar v legiích:32.p.pl.
Poslední útvar v legiích: 32.p.pl.
Zajetí:5.7.1916, Doberdo
Kód:Vrátil se do vlasti
Prameny: Osobní karta legionáře (archivní materiál, z něhož byly čerpány informace do databáze legionářů za 1.světové války).Legionářský poslužný spis ( archivní materiál, z něhož byly čerpány informace do databáze legionářů za 1. světové války).
Dalo by se zjistit víc?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
zmíněné informace pocházejí ze stránek Vojenského ústředního archivu - Vojenského historického archivu (VÚA-VHA), nikoli VHÚ. V archivu by měl být uložený jeho celý legionářský spis. Kontatky na archiv najdete zde - http://www.vuapraha.cz/archiv-historicky . Můžete si také zkusit zažádat o pradědečkův spis (kmenový list) z rakousko-uherské armády.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
27.03.2019 14:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu