Dotaz na Petri Mali
Text dotazu
Dobrý den,
dalo by se zjistit něco více o Petri Mali Sacerdotis Mexicana. Vznikla o něm knížka, všude je jen její citace.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
Vámi hledaná kniha „De vita Petri Mali sacerdotis Mexicani“, jejímž autorem je Juan Luis Maneiro (lat. Joannes Aloisius Maneirus), byla publikována nakladatelem Lælii a Vulpe v roce 1795 v italské Bologni. U uvedeného vydání dokumentu, který je napsán latinsky, se nám podařilo dohledat dva exempláře v knihovně „Le biblioteche del Polo Bibliotecario Bolognese“ – dále uvádíme odkaz na katalog této knihovny s bibliografickým záznamem: https://sol.unibo.it/SebinaOpac/resource/de-vita-petri-mali-sacerdotis-mexicani/UBO2868228.
Také bychom rádi doplnili, že od tohoto autora, který se tematicky věnoval, mimo jiné, životu tří slavných Mexičanů, mezi nimiž je uveden i Vámi hledaný Pedro Malo (lat. Petrus Malus, 1724–1794), byl v roce 1990 vydán nový španělský překlad s editací a poznámkami Julia Pimentela Álvareze. Jedná se o knihu „Sobre la vida de tres mexicanos ilustres: siglo XVIII“. Zde uvádíme odkaz na knihu se souhrnem knihoven, které by uvedenou knihu měly mít ve svém fondu: https://www.iifilologicas.unam.mx/chiifl9/doku.php/sobre_la_vida_de_tres_mexicanos_ilustres
Bližší informace o životě Pedra Mala se nám aktuálně dohledat nepodařilo, ale jako klíčové prosíme berte výše zmíněné publikace. V případě Vašeho zájmu je možné obrátit se na knihovnu zajišťující Mezinárodní meziknihovní výpůjční službu, která se může za poplatek pokusit uvedené publikace nebo jejich kopie zajistit.
Použité zdroje
O autorovi:
https://brapci.inf.br/index.php/res/download/95776
https://openlibrary.org/[…]/Juan_Luis_Maneiro
https://dbe.rah.es/biografias/20603/juan-luis-maneiro
https://www.jstor.org/stable/24318877
Zmínky o knize:
https://upload.wikimedia.or[…]ctionaryofbook11sabi%29.pdf
Jiné knihy autora dostupné v ČR:
https://aleph.nkp.cz/F/?fun[…]00879692&local_base=NKC
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
13.07.2023 13:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu