Dotaz na periodika
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se Vás s následující prosbou. Jsem z Hradce Králové a zabývám se hokejovou historií ve Východočeském regionu. Úplně se neorientuji v periodicích ve vašem regionu.
Jde mi o následující:
1) Periodika z oblasti Uherského Hradiště, Zlína v roce 1952 (Naše pravda?, Jiskra uherskohradišťského okresu?)
2) Periodika z oblasti Uherského Hradiště, Zlína v roce 1955 (Naše pravda?, Jiskra uherskohradišťského okresu?)
Případně prosím o sdělení, zda ve fondu disponujete publikacemi s klubovou hokejovou tématikou.
Děkuji předem za péči, která bude mému dotazu jmenována
Odpověď
Dobrý den,
ve fondu z uvedeného regionu máme periodika, která jste zmínil:
Jiskra uherskohradišťského okresu. Uherské Hradiště: ONV, 1950-1959
Naše pravda: list krajského výboru KSČ v Gotwaldově. Zlín: Okresní vedení KSČ ve Zlíně, 1945-1948
Dále by se informace mohly také nacházet v novinách, které vycházely pro celý Jihomoravský kraj, a to:
Rovnost. Brno: Krajský výbor KSČ, 1945-2004.
Nová politika: deník čs. strany socialistické. Brno: Melantrich, 1948-1952.
Knihy o hokejové tematice máme, pokud vyšly oficiálně v nakladatelství, ale žádné klubové a interní publikace z 50. let 20. století   nemáme, nebo by to chtělo vědět aspoň autora a název, abychom to mohli opravdu ověřit.
Zkuste se ještě obrátit na Krajskou knihovnu Františka Bartoše ve Zlíně (https://www.kfbz.cz/) nebo Moravskou zemskou knihovnu v Brně (https://www.mzk.cz), kam Zlínsko jako součást jihomoravského kraje spadalo.
Zlínsko a Uherskohradišťsko není tak úplně náš region.
Obor
Tělesná výchova a sport. Rekreace
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
18.08.2023 08:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu