Dotaz na materiály k Calvé-Legg-Perthesově nemoci
Text dotazu
Dobrý den,
mám dotaz ohledně materiálů ke Calvé-Legg-Perthesově nemoci. Je nějaká literatura, která se věnuje tomuto onemocnění nebo se o něm zmiňuje? Popřípadě dá-li se někde půjčit nebo nahlédnout od ní?
Děkuji mnohokrát za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
tato choroba se léčí např. v Hamzově rehabilitačním ústavu, viz níže
Hamzova odborná léčebna pro děti a dospělé Košumberk 80
538 54 Luže
telefon: +420 469 648 111
Morbus Perthes (též morbus Calvé - Legg - Perthes), česky Perthesova choroba, je aseptická nekróza hlavice kosti stehenní, což znamená, že dojde k poruše prokrvení části nebo celé hlavice, která je součástí kloubu kyčelního a jejímu „rozpadu". Nejde o onemocnění vrozené.
http://www.hamzova-lecebna.cz/cz/p/perthesova-choroba/
Literatura vybraná z elektronického katalogu NK ČR, báze NKC - knihy:
Detska ortopedie / Jan Poul et al.. -- 1. vyd.. -- Praha : Galen, c2009. -- xi, 401 s. : il. (nektere barev.) ; 29 cm. -- ISBN 978-80-7262-622-9 (vaz.)
Domaci lekar detskych nemoci / Helmut Keudel, Barbara Capelle ; [preklad Marie Galgonkova, Zlata Zvolankova, Lenka Chroboczkova]. -- Vyd. 1.. -- Brno : Computer Press, 2007. -- 296 s. : barev. il. ; 23 cm. -- ISBN 978-80-251-1468-1 (broz.)
Ortopedie pro studenty lekarskych a zdravotnickych fakult / Jiri Gallo a kolektiv. -- 1. vyd.. -- Olomouc : Univerzita Palackeho v Olomouci, 2011. -- 211 s. : il. (nektere barev.) ; 29 cm. -- ISBN 978-80-244-2486-6 (broz.)
V Národní digitální knihovně, systém Kramerius (K5) na www.nkp.cz  je monografií nebo různých příspěvků na toto téma větší množství, z nich vybíráme např.:
KEUDEL, Helmut, GRUSA, Christian. Nemoci dětského věku. Praha: Knižní klub, 1997.
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:3e54faa0-ad12-11e3-87a3-001018b5eb5c
Müller Ivan, Müllerová, Bohuslava. Léčebná tělesná výchova v chirurgii, traumatologii a ortopedii: učební text. Brno: Ústav pro další vzdělávání středních zdravotnických pracovníků, 1982.
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:aeea45b0-2a61-11e3-b62e-005056825209
KOLÁŘ, Pavel. Rehabilitace v klinické praxi. Praha: Galén, 2009.
http://kramerius4.nkp.cz/search/handle/uuid:b1752b40-c678-11e6-b22f-5ef3fc9ae867
Obor
Lékařství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.10.2019 15:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu