Dotaz na farní kroniku
Text dotazu
Dobrý den,
existuje on line verze "Praesentem librum fundationum confecit Albericus Ioannes Kalabis, presbyter?
Jak se k ní dostat?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
on-line verze této pamětní knihy (1786–1981) zatím neexistuje. Kniha ani není uložena v archivu (farnost přísluší pod Zemský archiv v Opavě), zřejmě se tedy dosud nachází na farním úřadě v Palkovicích, kde byl Albert Jan Kalabis prvním ustanoveným kaplanem.
Použité zdroje
TOŠNEROVÁ, Marie a Pavel BRODSKÝ. Průvodce po rukopisných fondech v České republice. Praha: Archiv Akademie věd České republiky, 2004, s. 355. Studie o rukopisech. Monographia. ISBN 80-86404-16-1.
Státní okresní archiv Frýdek-Místek, Adamec T. : Farní úřad Palkovice 1760–1954, Inventář, 2002. In: Digitální archiv Zemského archivu v Opavě – Pomůcky [online databáze]. Zemský archiv v Opavě. Dostupné z: https://digi.archives.cz/da[…]d4a7-44f5-93e1-075bed892652 [cit. 11. 4. 2023]
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
11.04.2023 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu